КАД НЕКО НЕМА СВОЈУ ИСТОРИЈУ, ОН ОТИМА ТУЂУ! Весић о Олуји - Протерано је 300.000 Срба, убијено преко 2.500 српске нејачи

Novosti online

04. 08. 2021. у 11:35

ПРОШЛО је 26 година од злочиначке акције Олуја, чији је циљ био етничко чишћење Срба са простора данашње Хрватске.

КАД НЕКО НЕМА СВОЈУ ИСТОРИЈУ, ОН ОТИМА ТУЂУ! Весић о Олуји - Протерано је 300.000 Срба, убијено преко 2.500 српске нејачи

Фото Танјуг

Протерано је преко 300.000 Срба, а убијено преко 2.500 српске нејачи. Циљ је нажалост остварен, али Олуја није престала!, написао је на свом Фејсбук профилу Горан Весић, заменик градоначелника Београда, поводом 26. годишњице хрватске акције Олуја.

Од тада па до данас, тачно 26 година, трају нове битке Срба из Крајине да остваре основна људска права. На све начине ускраћује им се могућност повратка у Крајину, не могу да поврате своју имовину, а они ретки који су се вратили или остали да живе у данашњој Хрватској изложени су сталним насртајима ”европске” Хрватске којој смета ћирилица, Православље, којој сметају Срби!

И то им није доста, већ уз помоћ својих политичких ментора покушавају на све начине да српски народ прогласе злочиначким, и да одбрану вековних српских огњишта прогласе агресијом. Они наше право да манастире Крка, Крупа, Драговић, све из 14. века, зовемо српским, сматрају агресијом. Боље би им било да буду бар једном искрени према себи и кажу јасно и гласно где су и шта су они били у 14. веку!

Када неко нема своју историју, владаре и хероје, мора да отима туђе.

Но добро, то је њихов проблем, а не наш. За нас је важно да су Срби из Крајине кренули у нови живот у својој Србији, да су својим радом, знањем и културом обогатили друштвени живот наше земље. Посебно сам поносан због тога што је Београд пружио руку многима од њих и што су они данас Београђани!

Данас, 26 година после, Србија је јака, Србија се убрзано развија и никада неће да дозволи неку нову Олују. Способна је и има вољу да заштити све Србе, ма где они живели.

Вечни помен страдалима у Олуји! Истина и правда ће кад-тад победити!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)