БОСИЛЕГРАД ПРИМЕР ЗА СВЕ: Премијерка у Пчињском округу говорила о важности вакцинације, инфраструктурним пројектима...

Д. Ристић /Ј. Стојковић

25. 07. 2021. у 10:35

БОСИЛЕГРАД је у погледу имунизације од ковида 19 поставио домаћи задатак многим другим општинама у Србији.

БОСИЛЕГРАД ПРИМЕР ЗА СВЕ: Премијерка у Пчињском округу говорила о важности вакцинације,  инфраструктурним пројектима...

Фото Д. Ристић

Овде је вакцинисано 60 одсто пунолетног становништва, од тога више од 26 процената младих, поручила је јуче председница Владе Ана Брнабић, која је започела дводневну посету Пчињском округу.

Премијерка је у Босилеграду обишла фабрику која шије заштитне маске и Дом здравља и истакла да је што се тиче развојних пројеката за југ Србије, инфраструктура и даље приоритет. Највећи пројекат у Србији биће железнички део Коридора 10, уједно и највећи инфраструктурни пројекат ЕУ у овом делу Европе, истакла је Брнабићева.

- Држава ће само за деоницу од Београда до Ниша добити 600 или 700 милиона евра бесповратних средстава. Тренутно се обављају процене колико ће коштати деоница од Ниша до Северне Македоније - навела је премијерка.

Ана Брнабић, Фото Архива

Председница Владе је у Сурдулици у просторијама општинског одбора СНС разговарала са повереницима ове странке, као и са многобројним члановима који су дошли да је поздраве, а након тога посетила вртић "Пчелица" у Владичином Хану. Истакла је како је веома задовољна што се остварује задатак који је Влада себи задала пре три године, да запослене у предшколским и школским установама пребацује из рада на одређено у статус запослења на неодређено време.

- Њима је то често важније од повећања плата, а наставићемо, наравно, и са повећањем зарада у образовном систему - истакла је премијерка, додавши да је најлепши проблем за који је чула у Владичином Хану то што постоји листа чекања за вртић.

Изградњом Коридора 10 и доласком "Текласа" све се променило у Владичином Хану, где је незапосленост износила и до 30 одсто, док је данас око 13 процената, оценила је премијерка и најавила даљу помоћ микро, малим и средњим предузећима, за шта се већ издвајају велика средства.

Премијерка је најавила и пројекте проширења водоводне мреже, као и изградњу погона за пречишћавање отпадних вода.

НАПАД НА ПРЕДСЕДНИКА

ПРЕМИЈЕРКА је јуче коментарисала и наводне изјаве вође криминалног клана Вељка Беливука које су пренели поједини медији и оценила да је ово смишљени напад на председника Србије Александра Вучића.

- Покушавају Вучића да скину са власти свим методама, па чак и тако што ће им у томе партнер бити убица и криминалац као што је Беливук - рекла је Брнабићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)