МАЛИ БОШКО ЈЕ ПОНОВО НА РЕСПИРАТОРУ: Након само три дана му опет треба помоћ при дисању, не може да гута и све је слабији

Novosti online

13. 07. 2021. у 22:37

ШЕСТОМЕСЕЧНИ Бошко Гуглета, који болује од спиналне мишићне атрофије тип 1, ретке и тешке болести, пре три дана је други пут скинут са респиратора, поново је враћен на помоћ при дисању.

МАЛИ БОШКО ЈЕ ПОНОВО НА РЕСПИРАТОРУ: Након само три дана му опет треба помоћ при дисању, не може да гута и све је слабији

Фото:Градско зеленило

- Нашем Бошку је од јуче поново лоше и поново је на респиратору. Осим што му је преко потребан лек да би коначно био добро, мамина рука и њен додир су му још потребнији. Он сада не може да дише самостално нити да гута, а како болест напредује, он постаје све слабији. Ми смо некако успорили, али болест није. Много бисмо волели да је обрнуто и да ми напредујемо, а да болест успори. Зато вас молимо да будете уз нас - објавили су Бошкови родитељи на Фејсбук страници "Да и Бошко победи СМА".

Подсетимо, пре скидања са респиратора пре неколико дана, овај малиштан је недељама био на респиратору, услед погоршаног здравственог стања. Његова породица и он немају времена за губљење, те је потребно да се новац за лечење прикупи што пре, како би се спречило напредовање ове тешке болести.

Иначе, када је имао три месеца, Бошкови родитељи су приметили да је доста мирнији него што би требало да буде у том узрасту. Иако је слаба покретљивост била присутна од самог рођења, она је увек била правдана тиме да се деца разликују - нека су живахнија, а нека мирнија.

После многобројних прегледа и анализа, добили су резултате којих су се прибојавали. Нажалост, Бошку је успостављена дијагноза СМА 1 (спинална мишићна атрофија тип 1). Реч је о неуромишићној болести, тешкој и прогресивној, која може да има и смртни исход. Болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком животних функција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

Бошку су средства потребна за терапију Золгенсма, лечење у иностранству, рехабилитације, физикалне и окупационе терапије, за лабораторијске анализе, ортопедска помагала, медицинске апарате као и за путне трошкове и смештај.

Да и Бошко победи СМА! Будимо хумани!

Помозимо Бошку!

Слањем СМС поруке: Упишимо 1032 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман1032 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001037970-33

Уплатом на девизни рачун: 160600000103802950

ИБАН: РС35160600000103802950

СWИФТ/БИЦ: ДБДБРСБГ

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)