МОЛИТЕ СЕ ЗА СВОЈЕ ВРШЊАКЕ: Патријарх у Храму Светог Саве са српском децом из ФБиХх и Хрватске

Танјуг

08. 07. 2021. у 23:10

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије данас је у Храму Светог Саве на Врачару примио групу српске деце из Федерације БиХ и Хрватске.

МОЛИТЕ СЕ ЗА СВОЈЕ ВРШЊАКЕ:  Патријарх у Храму Светог Саве са српском децом из ФБиХх и Хрватске

Фото П. Милошевић

Истичући да је радостан што су дошли у Србију и Београд, патријарх каже да је Храм Светог Саве срце Београда, јер ми, православни Срби, могли бисмо рећи да је срце нашег народа Свети Сава.

- Зато што је Свети Сава определио духовни пут и дао духовну смерницу својим сународницима, а то је православна вера и православна молитва - казао је патријарх, саопштила је СПЦ.

Подсећајући да је живео у Загребу као Митрополит загребачко-љубљански и често одлазио у многа места Хрватске, Порфирије наводи да је "видео оно што вероватно и ви осећате - да су сви људи исти и да међу људима нема разлике, само понекад ми из себичности правимо разлике и други из себичности праве разлике".

- А молитва нам управо помаже да изађемо из себе и да се срећемо са Богом и са другим људима. Другим речима - да победимо у себи себичност - рекао је патријарх.

"Ја, иако сам потпуно сигуран да се ви молите за све своје вршњаке, за сву децу која живе са вама и око вас, али и за сву децу света, додатно вас молим и молићу се Богу да се ви још више молите да једни у другима препознајемо пријатеље, да препознајемо истину и чињеницу да нико не може без онога другога, а да то што смо различити је сам благослов и дар од Бога - рекао је он.

- То је заправо могућност да у различитости једни друге препознајемо и да у различитости једни друге обогаћујемо - казао је српски патријарх.

- И ако се молимо једни за друге, онда ћемо видети да су ствари око којих се понекад не слажемо ситнице и највеће глупости и да је заправо много важније да препознамо колико је свако вредан баш зато што је непоновљив, јединствен и другачији - истакао је Порфирије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)