СТИЖЕ НАМ НОВИ "ПАКЛЕНИ" ТАЛАС: Временска прогноза за наредне дане - на снази наранџасти метеоаларм! (ФОТО)

Новости онлине

05. 07. 2021. у 19:31

НАЈНОВИЈА временска прогноза нам предвиђа нови топлотни талас, упозорио је данас Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ).

СТИЖЕ НАМ НОВИ ПАКЛЕНИ ТАЛАС: Временска прогноза за наредне дане - на снази наранџасти метеоаларм! (ФОТО)

Фото: Депоситпхотос/РХМЗ/Принтсцреен

– Од среде до петка биће сунчано и веома топло са највишом температуром до 37 степени Целзијусових – стоји у најави на сајту овог Завода.

Временска прогноза за наредна три дана укључује и потенцијално опасно време. Данас је на подручју западне, југоисточне и југозападне Србије, као и на КиМ, на снази жути метеоаларм. На том подручју се очекују грмљавине, осим у источној Србији, где ће температуре бити изузетно високе.

Остатак Србије данас је у зеленој зони.

Временска прогноза за сутра

РХМЗ-ова временска прогноза за сутра нам предвиђа високе температуре и жути метеоаларм, док ће у среду 7. јула на снази бити наранџасти.

Временска прогноза/Фото: РХМЗ/Принтсцреен

Како наводи РХМЗ, наранџасти аларм значи да је “време опасно”.

– Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе – предвиђа временска прогноза на сајту Завода.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)