МАТИЈА БЕЋКОВИЋ: Без обзира каква је година била, морамо да крунишемо незнане јунаке који су нас обасјали својом човечношћу

Novosti online

30. 06. 2021. у 12:31

ПРЕДСЕДНИК жирија Матија Бећковић, на додели плакета за најплеменитији подвиг године "Вечерњих новости", рекао је да без обзира на то каква је година била, морамо да крунишемо незнане јунаке који су нас обасјали својом човечношћу.

МАТИЈА БЕЋКОВИЋ: Без обзира каква је година била, морамо да крунишемо незнане јунаке који су нас обасјали својом човечношћу

Фото: Ж. Кнежевић

- Плакету су поготово заслужили они који су изгубили битку са пандемијом. Србија је током пандемије пружила руку и милост свима који су се обрели у невољи. Подељена Србија се ујединила у тој милости, и зато је жирију било лако да је прогласи за најплеменитију у протеклој години - рекао је Бећковић.

Он каже да су многи дуго радили на томе да се дух заједништва замени себичлуком, као и да су велики подухвати замењени селфијима, и да је брига о планети завршила у мобилном телефону.

- Као човек замолио бих српски народ да ми опрости, то је била велика грешка. То је рекао председник Чешке Милош Земан. То је био подвиг века а не године. Тако смо и ми дужни да кажемо: Могао сам и могу Србијо да учиним више за тебе. Опрости нам што смо се у тебе разочарали, пре него што смо урадили све за тебе - истакао је Бећковић, који је потом прочитао своју песму.

Од Аве Сербиа до Србе на врбе

од Србе на врбе до шаке јада

од шаке јада до Србе на Србе

Од Србе на Србе па до на дно ада

од Сербиен мус штербен па до Плаве гробнице

од Плаве гробнице до Востани царице

од Востани царице до сто за једнога

од сто за једнога и данка крвавога

у безнађима ти си се надала,

у безверјима ти си веровала

и кад Срби нису ти си опраштала

и твоја је земља Христосе рађала

када би се из својих крви исправила

и самој себи би до колена била

ниси могла живети изван историје,

али у њој није суштина Србије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)