ВАЖНО ЗА СВЕ КОЈИ ПУТУЈУ У ШВАЈЦАРСКУ: Мењају се правила уласка у земљу за грађане Србије

Танјуг

23. 06. 2021. у 15:51

ШВАЈЦАРСКА ће од суботе, 26. јуна, ублажити правила за путовања из низа земаља, међу којима је и Србија, у настојању да помогне домаћем туристичком сектору погођеном пандемијом, јавља агенција Ројтерс позивајући се на данашњу одлуку швајцарске владе.

ВАЖНО ЗА СВЕ КОЈИ ПУТУЈУ У ШВАЈЦАРСКУ: Мењају се правила уласка у земљу за грађане Србије

Фото: Депоситпхотос

Ублажавање правила важиће за путовања из европских земаља, САД и Албаније, преноси Ројтерс, и додаје да ће здравствене мере на граници бити концентрисане само на оне земље у којима се шире заразнији сојеви вируса који изазивају забринутост.

- Вакцинисани и опорављени људи могу ући без обавезе тестирања или карантина, све док је сигурно да вакцинација нуди добру заштиту - саопштила је швајцарска влада, додајући да се други морају тестирати и ићи у карантин.

Швајцарска ће од суботе дозволити велике концерте или спортске догадаје који окупљају више од 10.000 људи, под условом да присутни имају ковид сертификате који показују да су вакцинисани, да су се опоравили од ковида-19 или да су негативни.

Ношење маски у затвореном више неће бити потребно, број места у ресторанима биће неограничен, а дискотеке и плесни клубови могу да се отворе, иако ће улаз бити ограничен на оне који имају ковид сертификате.

За догађаје на којима није потребан ковид сертификат, присуство ће бити ограничено на 1.000 људи када постоји могућност седења, односно на 250 људи у затвореном и 500 људи на отвореном ако нема могућности седења.

Швајцарска ублажава ограничења повезана са ковидом-19 јер се стопе инфекције стабилизују, а програм вакцинације убрзава широм земље, преноси портал "Свисинфо".

Више од 700.000 људи у Швајцарској и Лихтенштајну је заражено ковидом-19, а више од 10.300 људи у Швајцарској је преминуло од ковида, која има популацију од 8,6 милиона људи.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)