Како да се решимо подбратка?

Промо

20. 06. 2021. у 09:00

Подбрадак и врат су такође јако битни и важни када су естетке операције и корекције у питању. Осим што се знаци старења примећују на лицу и на телу и врат је погођен тим истим дегенеративним променама, фотостарењем, предиспозиција накупљањем масних наслага (представља пределекционо место) и опуштене коже.

Како да се решимо подбратка?

Фото: Eterna

Занимљив је податак да после лица у многим културама посебно у Афричким земљама врат има јако изражену симболику женствености, грациозности и префињености.

Које све технике постоје за уклањање подбратка?

Постоје не хируршке и хируршке технике како би се решили подбратка.

Не хирушке подразумевају комбинацију мезотерапије, ПРП третмана, биоревитализације, као и употреба разних типова нити као што су монофиламентни, спиралне, торнадо, цог нити и силует софт који дају најјаци лифтинг ефекат, затежу врат по претходно испројектованим векторима. Индивидуални принцин рада је јако битан и зависи од клиничке слике самог подбратка и од индикација које пацијент поседује. Ово је можда најбољи начин да се приступи решавању проблема подбрадка а самим тиме избегава се такозвано шаблонизовање пацијената.

Фото: Eterna

Када је пластична хирургија у питању ,она такође нуди пар успесних решења у сврси решавања вишка подбрадка.

Липосукција подбрадка или затезање врата је метота аспирације вишка масних наслага из подбрадка. Након инфилтрације, приступа се аспирацији и извачења мастоцита из њиховог депоа. Та иста извучена маст може накнадно да се употреби као липотрансфер и да буде употребљена за аугментацију одређених делова лица и тела. Када прође пост оперативни период може се урадити и додатна липолиза и мезотерапија подбрадка како би се постигао максимално добар ефекат и како би се вратила еластичност и затегнута кожа.

Да ли се примена ласера практична у затезању коже врата?

Употреба ласера је такође јако доступна и финансиски исплатљива категорично тврди др Тања Раденков Меденица. То су углавном јаки хируршку ласери чији је механизам деловања с једне стране топљење масних наслага под одређеном високом температуром а с друге стране раде на стварању унутрашне фиброзе која се испољава као затегнута кожа споља.

Фото: Eterna

У сваком случају, врат и подбрадак не смеју бити запостављени када је тело и лице у питању. Коначно је дошло време када наука и медицина имају решење и за тај део људског тела који је деценијама и поред развоја пластичне хирургије увек био на удару земљине теже и гравитације.

Чувена синтагма „ ВРАТ ОДАЈЕ ГОДИНЕ „ очигледно сада има само историјску вредност али више није актуелна наглашава за крај наша саговорница др Тања Раденков Меденица.

Фото: Eterna

Др Тања Раденков Меденица је специјализант пластичне, естетске и реконструктивне хирургије. Магистрирала на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Власница првог центра за едукацију лекара и стоматолога на пољу естетске медицине, акредитованог од стране Здравственог савета Србије. Сертификовани предавач и едукатор из области: хијалуронских филера, неуромодулатора, крвне плазме и нити, мезотерапије и хемијских пилинга, колаген стимулатора и силует софт нити. Од 2013. године ради као лекар у Градском заводу за хитну медицинску помоћ. Добитница бројних признања, међу којима су Награда Унивезитета у Оксфорду за најбољу медицинску праксу 2017. године за трансплантација косе, пресађивање косе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)