ВУЧИЋ: Биће задовољена правда у случају Пантића и Ћурувије

Новости онлине

10. 06. 2021. у 12:05

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће држава успети да заврши процес истраге убиства новинара Милана Пантића у Јагодини и Славка Ћурувије.

ВУЧИЋ: Биће задовољена правда у случају Пантића и Ћурувије

Д.Миловановић

Вучић је, упитан за тврдње председника истражне комисије за случај убиства Милана Пантића да неко кочи процес, подсетио да се ради о новинару који је убијен у време ДОС-овског режима.

 - Ми смо дали све од себе и лично сам се ангажовао. Наложио сам Верану Матићу да се позабави тиме, као и Комисија и позвао све друге да помогну надлежним државним органима у проналажењу починилаца најтежег кривичног дела -  објаснио је он.

Вучић је изразио уверење да је дошло до одрејених помака и да ће случај бити решен, али додао и да није он тај који треба да суди и доноси одлуку да ли има довољно доказа или не, већ надлежно тужилаштво.

 - Упркос чињеници да је могуће проводити истрагу после толико време, пошто они који нас данас критикују нису ништа урадили за својих 11 година власти, и скривали чињеницу да је убијен частан човек, уверен сам да ће случај бити решен. Као што нису успели да казне убице Славка Ћурувије. Уверен сам да ћемо успети да завршимо оба процеса и да правда буде задовољена, ако је то могуће после толико времена - закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)