ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ ДАО ПРОГНОЗУ ЗА ЈУН: Неће вам се свидети

Новости онлајн

06. 06. 2021. у 14:10

ДАНАС над већим делом региона спарно и нестабилно уз грмљавинске пљускове, а понегде може бити и локалних непогода.

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ ДАО ПРОГНОЗУ ЗА ЈУН: Неће вам се свидети

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Сутра нестабилно над средишњим пределима, а затим средином недеље углавном суво и умерено топло.

Дестабилизација највероватније поново од четвртка.

Око 15.06. могуће пролазно, нешто осетније освежење, након чега би могло бити стабилније и топлије.

За сада нема најава за јачи, топао, талас.

Данас умернео до знатно облачно и нестбилно уз појаву грмљавинских пљускова. У првом делу дана нестабилности чешће над северним пределима, а после подне и рано увече и над осталим. Најмање нестабилности на крајњем северу и југу региона. Понегде ће бити услова и за временске непоогоде, посебно тамо где се пљускови јаве између 13х и 17х када ће енегије у атмосфери бити највише.

Сутра ће се влажан и нестабилан ваздух померати ка средишњим и јужним пределима региона, док ће на северу бити стабилније. То значи да ће средином данна и после подне над брдско-планинским пределима, посебно БиХ, Црне Горе и југа Србије бити јаких конвективних развоја уз грмљавинске пљускове и вероватноћу појве локалних, временских, непогода. Уз обалу Јадрана и у његовом залеђу углавном суво.

Фото: К. Михајловић/Депоситпхотос

Данс ветар слаб, а у зони пљускова пролазно јак до олујан северни,а сутра северни и североисточни слаб до умрен, а у зони пљускова пролазно јак и олујан.

Од уторка до четвртка над највећим делом региона јутра пријатно свежа, на планинама и прохладна, а током дана претежно сунчано и умерено топло без врућине. Јутарњи минимум од +9 до +17 степени Целзијуса, а дневни максимум углавном од +23 до +27 степени Целзијуса, у залеђу Јадрана понегде око +29,а на вишим планинама до +21 степен Целзијуса. Ветар ће бити слаб, северни

Од четвртка после подне се рачуна на нову дестабилизацију атмосфере уз чешчу појаву грмљавинских пљускова, али тек за неколико дана ће се са већом сигурношћу моћи урадити процена тог периода.

Крајем следеће недеље вероватно и мало свежије уз максимуме од +19 до +25 степени Целзијуса, али генерално наредних недељу дана температуре без без веће промене.

Око 15.06, део чланова на оба низа има сигнал за могуће осетније али пролазно освежење, након чега би уследила стабилизација и отопљење, послебно од 17.06. до око 21.06. на шта упућује и цлустер ECMWF-а.

После тог датума би поново могло освежити.

Сумирано, данас обратите пажњу јер осим грмљавинских пљускова може бити и врло јаких, локалних, непогода уз обилну кишу, олујан ветар и појаву туче/града.

Сутра та опасност такође постоји али се премешта над брдско-планинске области.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)