НОВА ПРОВОКАЦИЈА: На кући у Ораховцу графит “Велика Албанија”

Д.Зечевић

03. 06. 2021. у 19:33

На кући расељеног Србина у општини Ораховац, у којој тренутно живи млади брачни пар Витошевић, данас је освануо графит са исписаном поруком која велича такозвану "велику Албанију" и независност самопроглашеног, такозваног Косова.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА: На кући у Ораховцу графит “Велика Албанија”

Фото: Д.З.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију на овом објекту, који се налази преко пута вртића, у који иду деца, написана је порука на енглеском "Big Albania", као и порука "Kosovo is Kosovo 17.02.2008".

Фото: Д.З.

- Овим опасним видом застрашивања и глорификовања једне творевине у којој нема места за Србе, нашем народу јужно од Ибра шаље се недвосмислена порука да на својим вековним огњиштима нису добродошли. Политика застрашивања, претњи, уцена, физичких напада, свакодневно је присутна у српским срединама на Косову и Метохији, а само од почетка године, за првих пет месеци, забележено је 55 различитих инцидената у којима су мете били Срби, њихова имовина, цркве, па чак и деца-наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију и додаје да је у питању реланост са којом мора да буде упозната и међународна јавност, јер је недопустиво да једна етничка заједница у својим домовима и на кућним праговима готово свакодневно буде изложена прогону, нападима и застрашивањима.

-Због тога ћу о овом, али и свим другим инцидентима, у директном разговору обавестити и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, као и специјалног изасланика САД Метјуа Палмера, али и остале међународне представнике на КиМ, чија је мисија, мандат и дужност да осигурају безбедност српског народа и миран суживот у покрајини-подвлачи се у саоштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)