ЗАКОН О СЕЗОНЦИМА: Кисић – Отворени смо за сва мишљења

Танјуг

01. 06. 2021. у 21:23

МИНИСТАРСТВО за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потпуно је отворено за сва мишљења када је у питању будући закон који ће регулисати ангажовање сезонских радника у области пољопривреде, шумарства, грађевинарства, туризма и угоститељства и помоћи у кући, изјавила је министарка Дарија Кисић Тепавчевић.

ЗАКОН О СЕЗОНЦИМА: Кисић – Отворени смо за сва мишљења

Фото: Танјуг/С:А

Она је на трибини у Дому омладине, коју је организовао портал Машина на тему новог законског решења у тој области, рекла да Радна група коју је формирало Министарство ради на изради нацрта закона и да је тај процес потпуно транспарентан.

-Још не постоји нацрт овог закона, али добро је да причамо и да се чујемо. Будите убеђени да из Министарства неће изаћи ниједан закон који неће бити на корист радника. Потпуно смо отворени за сва мишљења и све што је у оквиру закона и што има смисла и те како ћемо уважити, рекла је Кисић Тепавчевић.

Фото: Depositphotos

Министарка је навела да је имала на десетине састанака са члановима радне групе и да је било доста побољшања на тексту будућег закона.

Кисић Тепавчевић је казала и да је Министарство покренуло формирање радних група за израду неколико нацрта закона и да је реч о законима о радним праксама, о социјалном предузетништву, о волонтирању и о штрајку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)