БОСАНЦИ ЗАПОЧЕЛИ ПОБЕДОМ: Могу ли барем до бода на кључном гостовању?

В.М.

26. 03. 2023. у 15:11 >> 15:11

СЛОВАЧКА дочекује Босну и Херцеговину у оквиру групе ''Ј'' квалификација за Европско првенство.

БОСАНЦИ ЗАПОЧЕЛИ ПОБЕДОМ: Могу ли барем до бода на кључном гостовању?

Фото: Profimedia

Домаћин је на самом отварању киксирао на свом терену када је са Луксембургом код куће поделио бодове и сада мора да се вади победом пред својим навијачима. Са друге стране, Босна је одлично отворила квалификације савладавши Исланд са 3:0 и сада би јој и бод био доста да оберучке захвати друго место на табели групе ''Ј''.

У овој групи је прво место резервисано за Португал, док ће се велика борба водити за другу позицију која такође директно води на Еуро.

<

Словачка је направила велики кикс против Луксембруга и данас мора да слави како би одржала корак за Босанцима. ''Соколи'' су у поменутном мечу нападали, стварали шансе, али на семафору је после 90 минута стајало 0:0. Франческо Калзона мора брзо да пронађе начин да продрма своје изабранике јер ако би Словаци остали без три бода, били би у великом заостатку за данањим противником и не би имали права на кикс у остатку квалификација.

Што се тиче чете Фарука Хаџибегића, она је рутински савладала Исланд са 3:0 у Зеници, екипу је до победе предводио везиста Милана, Раде Крунић који је постигао два гола. Босанци никада као независна држава нису наступали на Европском првенству и делује да сада имају одличну прилику.

Оно што је такође битно напоменути је то да је Един Џеко преседео меч са Исландом и популарни ''босанси дијамант'' ће бити спреман и одморан за један од битнијих сусрет у скоријој историји националног тима. Уколико би Босна данас славила отишла би на плус пет у односу на Словаке који су јој главни ривали за друго место и направила би велики корак ка пласману у Немачку.

Ове две репрезентације су се последњи пут сусреле пре десет година када су биле у групи ''Г'' квалификација за Светско првенство. Занимљиво је да су на те две утакмице оба пута славили гости, прво Словаци са 0:1, а затим Босанци са 1:2.

Очекујемо један доста тврд меч пошто је улог велики и верујемо да ће изабраници Фарука Хаџибегића остати непоражени.

НАШ ТИП: X2&0-3 (квота 1,85)

Преузмите нашу апликацију за љубитеље клађења

Коментари (0)

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИСКРЕНА: Не могу да тврдим да смо ми пример успешног брака