НИКОЛА БОЖИЋ НОВИ ДИРЕКТОР ПЕТНИЦЕ: Промена у врху престижне европске научне институције Србије

Б. ПУЗОВИЋ

19. 05. 2021. у 16:49

ЗА новог директора Истраживачке станице Петница код Ваљева Управни одбор ове престижне европске научне институције за додатно научно образовање младих, именовао је Николу Божића, који је до сада био програмски директор.

НИКОЛА БОЖИЋ НОВИ ДИРЕКТОР ПЕТНИЦЕ: Промена у врху престижне европске научне институције Србије

Фото: ИСП

Вигор Мајић, дугогодишњи директор, на свој захтев повукао се са те функције и у Истраживачкој станици Петница остаје као саветник.

Никола Божић из Ваљева, стоји у образложењу Управног одбора, више деценија бави се образовањем, популаризацијом и промоцијом науке. Организовао је више десетина образовних програма за студенте, ученике и наставнике. Поставио је концепте успешних програма који повезују различите научне дисциплине. Иновирао је приступ у образовном раду са наставницима, аутор је књиге за децу “Астрономија”, за коју је 2013. године добио књижевну награду “Невен”, за најбољу дечју књигу у области популарне науке. Члан је стручног тима српског издања магазина “Национална географија”.

За резултате у промоцији у популаризацији науке, од Министарства науке и технолошког развоја 2010. године добио је плакету “Милутин Миланковић”. Премијер Француске 2018. године одликовао га је орденом и именовао за витеза у реду Академских палми.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)