ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УЧЕСТВУЈЕ У ВАКЦИНАЦИЈИ НА КУЋНУ АДРЕСУ: Владимир Захаријев лично вози екипе медицинара до најудаљенијих места општине

Ј.С.

18. 05. 2021. у 08:52

ПРЕДСЕДНИК општине Босилеград Владимир Захаријев, који годинама носи епитет човека из народа и у процесу вакцинације дао је свој лични допринос како би се имунизација становништва обавила што боље.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УЧЕСТВУЈЕ У ВАКЦИНАЦИЈИ НА КУЋНУ АДРЕСУ: Владимир Захаријев лично вози екипе медицинара до најудаљенијих места општине

Фото: Ј. С.

Наиме, недељама уназад овај човек лично вози медицинске екипе у најудаљеније руралне крајеве ове пограничне општине како би становништво било вакцинисано.

Људи су одушевљени што им је председник општине довезао медицинске екипе на кућни праг и што могу да приме вакцину у свом дому.

Фото: Ј. С.

- У овој ситуацији мени је важно да људи буду здрави. Сматрам да је мој посао не само да радим у општини већ да будем уз свој народ. Људи ми верују и када нас виде у свом дому врло радо слушају савете лекара и желе да приме вакцину – каже Захаријев за Новости.

Он додаје да људи немају дилему већ као и свуда у свету желе да се заштите, али да поред  вакцине они добију и превентивни преглед о чему брину медицински тимови.

Фото: Ј. С.

- Докторка из тима за вакцинацију брине о свему када је у питању безбедност имунизације. Ја сам ту да попричам са људима. Није ми тешко да два пута недељно, када се одвија имунизација у селима седнем за волан и возим медицинаре. Ова борба је сада најважнија и због тога сматрам да нема важнијег посла – каже Захаријев инајављује да је следеће место које ће посетити Лисина.

Фото: Ј. С.

До сада је преко 2400 становника ове општине вакцинисано. Председник општине каже да су се од почетка пандемије организовали тако да се што више сачува становништво од вируса, али да корона није поштедела ни овај крај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)