ПОМОЋ ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА: Зечевићи први у Зрењанину са картицом "Цена минус, за плус 3" (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

15. 05. 2021. у 18:25

ПОВОДОМ Међународног дана породице градоначелник Зрењанина Симо Салапура, организован је пријем за вишечлану зрењанински породицу Зечевић, којем је присуатвовао и Радош Пејовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

ПОМОЋ ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА: Зечевићи први у Зрењанину са картицом Цена минус, за плус 3 (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

Породица Зечевић је прва остварила право на Поносну картицу „Цена минус за 3+", у сарадњи са Покретом за децу три плус из Чачка, чиме ће остварити попусте приликом куповине разних артикала.

- Истраживања показују да је Зрењанин мањи сваке године за око хиљаду становника и да у тој процени није проблем њихов одлазак, већ што на свет не долази више беба и управо због тога смо се, први у Војводини прикључили и подржали Покрет за децу „Три плус" јер желимо да нас има више, да променимо ту негативну статистику - истакао је градоначелник Зрењанина.

Он је напоменуо да је за мере локалне популационе политике ове године град наменио 180 милиона динара, а подршку родитељима и деци пружа чим се беба роди и то по 50 хиљада динара за свако прво новорођено дете и 35 хиљада за друго и треће дете, уз посебна средства за вантелесну оплодњу и константним побољшавањем услова за боравак у једном од 20 градских вртића.

- За добро функционисање најважнија је организација, можда се боље сналазим него неко са једним или двоје деце, једноставно то иде, међусобно се поџавамо, свако има своја задужења - нагласила је Марија Зечевић, уз напомену да ће јој бројни попусти са картице, итекако много значити за кућни буџет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)