ЗАИСТАВИТЕ НАСИЉЕ И ОБНОВИТЕ ПРЕГОВОРЕ: У Новом Пазару одржан скуп подршке народу Палестине (ФОТО)

Н. КОЧОВИЋ

15. 05. 2021. у 16:53

НЕКОЛИКО стотина грађана Новог Пазара окупило се у центру града како би изразили солидарност са народом Палестине и затражили да се што пре заустави насиље у појасу Газе и обнове мировни преговори две сукобљене стране.

ЗАИСТАВИТЕ НАСИЉЕ И ОБНОВИТЕ ПРЕГОВОРЕ: У Новом Пазару одржан скуп подршке народу Палестине (ФОТО)

Фото: Н. Кочовић

Окупљени су носили заставе Палестине и транспаренте са натписима “Слобода за Палестину”, “Сачувајмо Палестину”, “Стоп убијању деце”, “Нови Пазар је уз Палестину” и “Стоп израелском прогону Палестинаца”.

Скуп, под називом “Стоп израелској бруталности и арапској несолидарности према палестинском народу”, организовала је Санџачка демократска партија, а присуствовали су му највиши функционери те странке, међу којим и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Одборница СДП-а у Скупштини Новог Пазара Емира Колашинац прочитала је проглас у којем је позвала све актере на геополитичкој сцени да учине све како би се што пре обновили преговори, зауставило насиље и заштитили животи цивила, а нарочито деце.

- Позивамо Сједињене Америчке Државе да избалансирају приступ према обема странама, а арапске земље да не забијају главу у песак и не окрећу леђа Палестинцима зарад својих краткорочних економских и политичких интереса. Позивамо све људе да изразе солидарност са народом Палестине, дигнимо глас, јер треба бити тих када деца спавају, а не када умиру – казала је Колашинац.

Скуп је протекао мирно и без икаквих инцидената.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)