ДВЕ ИЗУЗЕТНЕ ИЗЛОЖБЕ "АРТ ТИМА": Новооснована фотогрупа из Параћина успоставила сарадњу са кинеским ФК "Мегрез" из Пекинга

З. Рашић

15. 05. 2021. у 16:14

НАЈМЛАЂИ фото-клуб у Параћину, „Арт тим“, прикључио се манифестацији „Музеји за 10“ организацијом чак две изузетне изложбе уз подршку Општине, Библиотеке „Др Вићентије Ракић“, Завичајног музеја, Културног центра и Националног парка „Килијске планине“ из Кине.

ДВЕ ИЗУЗЕТНЕ ИЗЛОЖБЕ АРТ ТИМА: Новооснована фотогрупа из Параћина успоставила сарадњу са кинеским ФК Мегрез из Пекинга

Фото: З. Рашић

На прелепом тргу испред градске Библиотеке отворена је заједничка изложба „Братство“ уметничких фотографија „Арт тима“ и ФК „Мегрез“ из Пекинга, који је један од највећих кинеских клубова, а са којим су агилни параћински фотографи недавно успоставили сарадњу.

Како каже Бојан Петровић, „Арт тим“ је као добар домаћин члановима гостујућег клуба дао предност што се броја изложених радова тиче, тако да на десетак паноа на тргу преовлађују фотографије стваралаца из Кине – задивљујући детаљи из природе и животиње.

Друга изложба постављена је десетак метара даље - у холу градске Библиотеке. Поставку чине фотографије младог Александра Стојановића из Забреге, код Параћина, кога је „Арт тим“ препознао као перспективног аутора. Изложба носи назив „инСТО“ и реализована је у сарадњи са Библиотеком „Др Вићентије Ракић“.

Обе поставке синоћ је отворио председник општине Параћин Владимир Милићевић, а Параћинцима ће бити доступне током маја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)