ПОПОВИЋ ОБИШАО ПОРОДИЦУ МИЉКОВИЋ ИЗ ЛИПЉАНА: Албанац на њиховом имању гради вишеспратницу (ФОТО)

Д.Зечевић

12. 05. 2021. у 21:42

ПРЕДСЕДНИК општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас породицу Миљковић из Липљана, чија је имовина угрожена услед радова фирме у власништву Албанаца.

ПОПОВИЋ ОБИШАО ПОРОДИЦУ МИЉКОВИЋ ИЗ ЛИПЉАНА: Албанац на њиховом имању гради вишеспратницу (ФОТО)

Фото: Д.З.

Породици Миљковић из Липљана угрожена кућа као и безбедност јер је уз њихово имање, на мање од једног метра, албански инвеститор кренуо је у градњу вишеспратнице.

-Правда и истина су и даље недостижни за Србе који живе на Косову и Метохији. Комшијски односи још увек не могу да се реше на миран начин.

Фото: Д.З.

 

Обишао сам породицу Миљковић и поручио да нису сами у свему овоме,односно да ћемо се потрудити  да на све начине помогнемо да се проблем реши-казао је председник Поповић појаснивши да су Миљковићи реаговали и тражили помоћ одмах када  су видели да се радови одвијају на мање од метра од куће. Иако су обавестили полицију и надлежну инспекцију, Миљковићи се не осећају безбедно, свакодневно добију претење, а истичу да силом хоће да им узурпирају имање и да их натерају да се иселе са ових простора.

Фото: Д.З.

 

-Ми смо ангажовали адвоката, борићемо се правним путем. Решења нема, они раде по свом, једино ако их суд заустави. По закону најамње четири метара даље од моје ограде могу да раде рекао је власник куће,  Момчило Миљковић.Иначе, Миљковићи су председнику општине Грачаница, Срђану Поповићу пренели да желе да остану на свом огњишту и поручију да никакви радови и претње неће их иселити са ових простора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)