ИМУНИЗАЦИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Ревакцинисано 27, 5 одсто грађана

В.Ћ.

12. 05. 2021. у 20:56

ОД почетка имунизације, на подручју Пиротског округа вакцинисано је 25.474 особа, а обе вакцине примило јер њих 19.429. Обухват пунолетних грађана првом вакцином је 36 одсто, а ревакцинисаних 27,5 одсто у односу на број становника округа.

ИМУНИЗАЦИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Ревакцинисано 27, 5 одсто грађана

Фото: В.Ћ.

 Према подацима пиротског ЗЗЈЗ, највећи одзив регистрован је у Пироту, затим у Белој Паланци, па Димитровграду и коначно у Бабушници.

Данас до 14 часова регистровано је још 18 лабораторијски потврђених случајева ковида 19, а на тестирање је послато 22 сумњивих узорка. У ковид амбуланти урађено је 134 прегледа, мера кућне или болничке изолације наложена је за 30, а укинута за 23 особе. На ковид одељењу пиroтске Опште болнице тренутно се лечи 17 пацијената, међу којима је и један из Књажевца.

 Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу је и даље  неповољна са тенденцијом да пређе у несигурну. Неопходно је ,да доследним спровођењем прописаних мера и масовном вакцинацијом ситуацију држимо под контролом-поручују грађанима округа, лекари Центра за контролу и превенцију болести при ЗЗЈЗ.

                                                                                                                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)