ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ НЕГОТИН: Челни људи општине и локалног парламента положили цвеће на споменик Хајдук Вељка

С. М. Јовановић

12. 05. 2021. у 14:20

УМЕСТО свечане седнице и традиционалних Мајских свечаности којима се у Неготину обележава 12. мај, Дан општине, челни људи општине и локалног парламента положили су цвеће на споменик Хајдук Вељка Петровића.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ НЕГОТИН: Челни људи општине и локалног парламента положили цвеће на споменик Хајдук Вељка

Фото: С. М. Јовановић

Овај датум обележава се у знак сећања на 1833. годину када су се Неготин и Крајина са својих шест нахија ослободили од Турака и коначно присјединили Србији, поставши саставни део њене територије.

Пандемија вируса корона утицала је да Дан општине буде обележен скромно, без уобичајене свечане атмосфере.

-И ове године као и претходне због пандемије ковида-19 нисмо расписивали јавне позиве за традиционална признања наше општине, Мајске награде и повеље појединцима и колективима и почасног грађанина, али се надамо да ћемо ову традицију наставити са стабилизацијом епидемиолошких токова. Између два дана општине Скупштина је заседала 12 пута, разматрала и усвојила 130 тачака дневног реда, донели смо 79 одлука, 47 решења, усвојили два извештаја у интересу грађана и донели кадровски план општине за 2021. годину- рекао је мр Милан Уруковић, председник Скупштине општине Неготин.

Дан општине протекао је и у знаку потписивања уговора са представницима 49 удружења и невладиних организација које делују на подручју општине Неготин, а чије ће пројекте и годишње програме рада локална самоуправа суфинансирати са седам милиона динара, са просечно 20.000 до 900.000 динара.

- Претходну годину обележила је пандемија вируса која је променила наше животе и показала да је здравље на првом месту. Велику захвалност упућујем здравственим радницима и немедицинском особљу који брину о нашем здрављу, посебно у ковид амбулантама и одељењима. Желим да захвалим и свима који су укључени у процес имунизације становништва. Вакцинација ће помоћи да се сви сегменти наших живота брже врате у нормалне токове а ја изражавам наду да ће се то ускоро и десити. За нама је година коју су обележили пандемија и битка за здравље, а пред нама је година инвестиција у којој ћемо реализовати велике пројекте и послове који ће донети напредак у многим областима – каже Владимир Величковић, председник општине Неготин.

На централном градском тргу у организацији Туристичке организације постављена је изложба "Неготин у срцу"  са фотографијама најрепрезентативнијих културних и туристичких потенцијала општине Неготин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)