ЗА ПРОЦЕНУ СЛУХА УЛОЖЕНО 65 ХИЉАДА ЕВРА: Школски центар са домом ученика "Доситеј Обрадовић" у Суботици добио вредну опрему

Ј.Л.

11. 05. 2021. у 19:38

ЗАХВАЉУЈУЋИ донацији "Ротари клуба" Суботица од 65 хиљада евра Школски центар са домом ученика „Доситеј Обрадовић“ добио је вредну опрему за мерење слуха и хабилитацију и рехабилитацију слуха и говора.

ЗА ПРОЦЕНУ СЛУХА УЛОЖЕНО 65 ХИЉАДА ЕВРА: Школски центар са домом ученика Доситеј Обрадовић у Суботици добио вредну опрему

Фото: Ј.Л.

Уз помоћ „Ротари клуба“ опремљена је „глува соба“ – кабинет за мерење слуха, потпуно звучно изолована. Набављен је савремени аудиометар, инфанометар, ва дигитална логопедска сета за сву децу која имају проблема са слухом и говором, четири комуникатора.

- Идеја је још од септембра 2018, када смо докторки Катји Пулеви изнели наш пробелм са застарелом опремом за мерење слуха и говора, која је била старија од 25 година. Захваљујући опреми коју смо сада добили можемо да се похвалимо најсавременијим условима рад, не само када је у питању откривање раног оштећења него и у области ране интервенције, као и у континуираном раду – објаснила је Наташа Нимчевић, директорка школе.

- Имамо 25 дефектолога који су обучени за рад са слушнооштећеном децом. Предстоји нам још 40часовна обука за 12 аудиолога, коју планирамо у Загребачком клиничком центру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)