ПРИБОЈ: Реновирани хотел у биће отворен када и немачка фабрика (ФОТО)

Новости онлајн

11. 05. 2021. у 14:38

ЈЕДАН од најлепших хотела у југозападној Србији, хотел "Прибој", временом је, уместо да расте, пропадао и потпуно дотрајао и руиниран дочекао нови век.

ПРИБОЈ: Реновирани хотел у биће отворен када и немачка фабрика (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Хотел, касније познат под именом "Бић", продавао се осам година и шест пута био на званичној продаји.

На наговор представника локалне самоуправе, објекат је 2019. године купио Горан Деспић, власник компаније "Терме 36.6", тако да је хотел продат из седмог покушаја.

- Иако сам 30 година радио у Русији где је моја компанија изградила преко 1.000 објеката, увек сам имао жељу да се вратим и учиним нешто за место у коме сам рођен и допринесем развоју целог овог краја - каже Деспић.

Фото: Приватна архива

- Пре ових инвестиција изградио сам Цркву Св. Илије у Прибојској Бањи коју су Турци спалили до темеља пре 300 година а која се налази уз Манастир Св. Николе који су изградили Немањићи. На основу тога, од покојног Патријарха Иринеја добио сам орден Светог Саве другог степена. Након тога, представници локалне самоуправе су били веома упорни да уђем у ове инвестиције. Водио сам се срцем и био пресрећан док сам гледао како се Прибој из дан у дан мења и бива све лепши - истиче он.

Према његовим речима, планирана инвестиција је вредна преко 10 милиона евра. Тренутна инвестиција обухвата обнову и реконструкцију хотела са 4 звездице у центру старог Прибоја који се простире на 5.000 квадратних метара, луксузни Спа и Велнес центар у Прибојској бањи и комплекс председничких вила са базенима које се окружене спортским теренима за мини фудбал и кошарку, тениским тереном и зоолошким вртом.

Фото: Приватна архива

- Закорачио сам у свет хотелијерства са жељом да развојем туризма оживим овај крај и допринесем привредном, урбанистичком и сваком другом развоју овог краја и нетакнуте природе у коме ће овај хотел постати не само бисер града већ и велики замајац привредног развоја Прибоја и Прибојске Бање.

Он је писмом позвао председника Србије Александра Вучића да свечано отвори хотел. Да подсетимо, како је раније најављено, председник Републике Србије Александар Вучић посетиће Прибој 21. маја поводом отварања немачке фабрика која се налази се на километар од хотела.

Иначе, објекат је приведен хотелу са четири звездице, има 150 лежајева и шест апартмана модерног и луксузног дизајна са савременом опремом, салу капацитета до 350 места погодну за организовање различитих прослава и конференција, а ла царте ресторан са богатом понудом домаће и интернационалне кухиње а у плану је изградња савременог медицинског блока у саставу хотела. Назив хотела "Терме 36,6" представља температуру лековите воде Прибојске Бање а истовремено је то и идеална температура тела.

Фото: Приватна архива

- Са локалном самоуправом договорио сам да ћу ја финансирати фасаде и замену столарије на околним зградама тамо где Општина и станари нису у могућности да то финансирају, што сам и испунио како би се околне зграде укопиле у нов модеран амбијент хотела. Финансирао сам и осликавање мурала на подвожњаку и још неколико мурала који су оплеменили спољни изглед фасада и дали посебан дух атрактивности граду - каже Деспић.

Како истиче, кроз све те инвестиције, није искористио (преко пола милиона евра) субвенције државе и не планира ту да се заустави - већ наставља у правцу даљег развоја хотелијерства у овом крају и новог пројекта изградње луксузног бутик-хотела са пет звездица у Прибојској Бањи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)