ЦЕПИВО ПРЕ ШОПИНГА: Новосађани од јуче могу на имунизацију и у Тржни центар "Биг"

Ј. С.

11. 05. 2021. у 06:21

У ПРИЗЕМЉУ Тржног центра "Биг" у Новом Саду јуче је отворен вакцинални пункт који ће радити наредних дана од 10 до 20 сати.

ЦЕПИВО ПРЕ ШОПИНГА: Новосађани од јуче могу на имунизацију и у Тржни центар Биг

Фото Град Нови Сад

Грађанима су на располагању вакцине "синофарм" и "фајзер", а од данас моћи ће да се вакциниишу и цепивом "спутњик V".

Директор Дома здравља Нови Сад др Веселин Бојат казао је да се ова здравстена установа са свим својим ресурсима укључила у процес имунизације који организује Град.

- Ту смо да где год треба доведемо своје екипе и да свим грађанима приближимо процес вакцинације. Поред тога што радимо на три вакцинална пункта, ове недеље поново ћемо обићи готово сва приградска насеља и вршити имунизацију по месним заједницама у граду.

До краја недеље очекујемо да крене и аутобус којим ћемо обилазити различите локације на територији Града - истакао је др Бојат.

ДУГ СЕБИ И СВОЈИМА

ГРАДОНАЧЕЛНИК Милош Вучевић апеловао је на Новосађане да се вакцинишу.

- Чинимо и учинићемо све да се што више грађана вакцинише против вируса корона, како бисмо што пре изашли из овог пакла у којем остајемо без вољених, а у којем је највећи терет на лекарима. Ако нисте досад примили вакцину, сад је право време да се заштитите. Не оклевајте, дугујете себи и својим вољенима да будете здрави - поручио је Вучевић.

Он је додао да је ситуација у Новом Саду где се првом дозом дневно вакцинише између 700 и 1.000 грађана охрабрујућа и да је смањен број пацијената у респираторном центру, те да Дом здравља "Нови Сад" први пут после 420 дана размишља о укидању ноћне смене.

Фото Танјуг

Члан Градског већа за здравство др Драган Стајић подсетио је да је пре пет дана започет процес вакцинације по тржним центрима и показало се да је то добра одлука будући да се у ТЦ "Променада" дневно вакцинише у просеку око 400 Новосађана.

- Позивам посетиоце Тржног центра "Биг", али и грађане који живе у околини да дођу и да се вакцинишу, а ми ћемо наставити са оваквим иницијативама јер видимо да дају резултате и сигуран сам да ћемо ускоро стећи колективни имунитет - поручио је Стајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)