АУТО-ПУТ ДОВОДИ НОВЕ ИНВЕСТИТОРЕ: Општине на југозападу Србије већ осећају бољитак због нових саобраћајница

А. РОВЧАНИН

08. 05. 2021. у 18:06

ИЗГРАДЊА саобраћајница кроз Србију прозор је у свет малим општинама које су дуго биле заборављене од стране великих инвеститора.

АУТО-ПУТ ДОВОДИ НОВЕ ИНВЕСТИТОРЕ: Општине на југозападу Србије већ осећају бољитак због нових саобраћајница

Фото: А.Ровчанин

Према речима Крсте Јањушевића, народног посланика из Прибоја, један од њихових основних услова јесте ауто-пут, а он ће сада бити испуњен пуштањем у саобраћај деонице од Прељине до Пожеге, које је планирано за почетак следеће године и наставак изградње ка Котроману и Бољарима. Велики бенефити последњих година приметни су у општини Прибој, која је до пре пет година била девастирана:

- Простор на ком се данас налази Слободна зона био је празан и бескорисан. Данас ту послују домаћи и страни инвеститори и то место је истински ослонац за привреду ове средине. Нову перспективу отвара ауто-пут, којим се очекује долазак нових инвеститора у Прибој, Пријепоље, Нову Варош, Ивањицу, Ариље и друге општине овог дела Србије - истакао је Крсто Јањушевић.

Након 40 година у општини Прибој биће изграђена и потпуно нова фабрика у којој ће се производити делови за аутомобиле, а у погинима ће бити запослено око 400 радника.

- Уз помоћ Владе РС успели смо да живот за наше грађане учинимо много бољим у односу на неки претходни период. Задатак локалних самоуправа које се налазе на траси пута су да се што боље припреме и дочекају спремно нове инвеститоре - закључио је Јањушевић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)