ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо још један пацијент, 26 их се лечи у "црвеној" зони

М. Б.

08. 05. 2021. у 14:08

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, према последњем данашњем званичном извештају, нажалост је преминуо још један пацијент, од последица ковида-19.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо још један пацијент, 26 их се лечи у црвеној зони

Фото: М.Бошњак

По последњем пресеку, током минула 24 сата, у та њена три ковид одељења, тренутно се лечи 26 пацијената.

- На Грудном одељењу хоспитализовано је седам, 11 на Неурологији, осам на Интерном. Позитиван тест на корона вирус има 22, двоје негативан, двоје чекају резултате тестирања. У последња 24 часа, на лечење смо примили седам особа, са симптомима који указују на могућу инфекцију тим вирусом. На кућно лечење отпуштена су два пацијента – изјавио је данас др Предраг Шутић, вд. директора те болнице.

Милановачки Дом здравља и даље упозорава, да се број новозаражених у овом крају смањује, али и да сви грађани морају бити опрезни, на заразу корона вирусом.

Ова установа данас потврђује још осам случајева заразе ковидом-19. Уукупан број оболелих у актуелном пику епидемије, по подацима тог Дома, је 3.250, од којих је 1.488 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.235 лица, уз нажалост 117 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)