У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА СЛАБИЈА ВАКЦИНАЦИЈА: Скупштински одбор за здравље и породицу одржао је данас седницу

Д.А.-.Д.З.

07. 05. 2021. у 21:24

СКУПШТИНСКИ одбор за здравље и породицу одржао је данас, други пут у историји његовог постојања, седницу ван свог седишта и то у Мерошини. Према речима др Дарка Лакетића, председника овог Одбора суштина данашњег састанка јесте да се повећа обухват вакцинације не само у општини Мерошина већ и у читавој земљи.

У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА СЛАБИЈА ВАКЦИНАЦИЈА: Скупштински одбор за здравље и породицу одржао је данас седницу

Фото: Д.З.

- Овај састанак је одржан у том циљу али и и циљу упознавања са свим проблемима са којима се суочава локални Дом здравља у пружању здравствене заштите.Ово је тек почетак рада Одбора на терену а све у циљу упознавања становништва са предностима вакцинације којом ће се спасити животи грађана а самим тим побољшати привреда и сви сегменти живота. Јер, искључиво вакцинацијом се брже и адекватније могу победити проблеми које доноси пандемија-истакао је др Лакетић који је изразио задовољство састанком чланова Одбора али и представника Министасртва здравља и локалне самоуправе у Мерошини.На тај нашин, казао је он, пренета је порука житељима ове општине у којој је вакцинисано тек око 20 одсто житеља.

- Дезинформације на друштвеним мрежама, различите дилеме и предрасуде су утицале да рурарне средине заостају у односу на градске и то морамо победити адекватним информисањем које мора доћи до сваког човека на селу-рекао је др Дарко Лакетић и поручио да је масовна вакцинација предуслов за нормалан живот .Он је посебно нагласио важност што чланови Одбора својим примером показују значај вакцинације као и то што се данас на вакцинационом пунктуДома здравља у Житорађи вакцинисала др Слађана Николић. И др Мирсад Ђерлек , државни секретар у Министарству здравља нагласио да је епидемију могуће сузбити заједничким активностима Одрбора , Министарства и локалних самоуправа.

- Обилазићемо целу Србију да успоставимо контролу над епидемијом.Разговараћемо са свима јер је штета да поред милионских доза вакцина које је обезбедио председник Александар Вучић губимо животе. Желимо да на терену разговарамо са људима, да људе ослободимо непотребог стараха и да поручимо антивакцерима да у борби са државом немају никакве шансе-закључио је др Мирсад Ђерлек.Он је одговарајући на питање новинара где је највећи одзив грађана за вакцинацијом др Мирсад Ђерлек је истакао да је то Београд са 34,3 ревакцинисаних пунолетних грађана односно 43,2 прве дозе, Ниш на другом месту , на трећем Ужице али да је доста општина које заостају, попут Тутина са 7,6 , Новог Пазара, Лајковца...

- Обићићемо све општине које имају слаб дозив како би се поправио проценат вакцинације и да би се до 30 јуна стигло до бројке од три милиона вакцинисаних-поручио је др Ђерлек.

ИМУНИЗАЦИЈА НА ТЕРЕНУ

Указујући на разуђеност ове општине, представници локалне самоуправе у Мерошини истакли су проблеме са којима се суочава локални Дом зравља и најабили активности на терену у циљу имунизације сеоксог становништва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)