НЕДОСТАЈУ РАДНИЦИ И ВОЗАЧИ: У ЈКП "Чистоћа" кубуре са одношењем баштенског отпада са периферије (ФОТО)

С. БАЈИЋ

08. 05. 2021. у 07:56

ЖИТЕЉИ приградских насеља и делова града на периферији, где је највише заступљен индивидуални тип становања у кућама са двориштем, кубуре са нагомиланим баштенским отпадом, једнако као и радници ЈКП "Чистоће", задужени за одношење тог отпада.

НЕДОСТАЈУ РАДНИЦИ  И ВОЗАЧИ: У ЈКП Чистоћа кубуре са одношењем баштенског отпада са периферије (ФОТО)

Фото Н. Карлић

Жалбе грађана долазе најчешће са насеља Телеп, Салајка, Адице и Адамовићево насеље али и са Клисе, из Петроварадина, Каћа, Футога, Бегеча...

Мештани тих насеља су, како истичу, током претходних две- три недеље у више наврата звали ЈКП "Чистоћа" и указивали на проблем, који је, међутим, решен само у неким деловима. Због тога су се поједини одлучили на најгори могући потез, да баштенски отпад униште спаљивањем, што није ни мало безбедно. Већина њих је баштенски отпад складиштила испред кућа или у двориштима.

У ЈКП "Чистоћа" наглашавају да су и ове, као и свих претходних година, спровели редовну акцију уклањања баштенског отпада. Њихове екипе су, како истичу, током традиционалне пролећне акције, односиле баштенски отпад из Бегеча, Ветерника, Футога, Руменке, Сајлова и из делова Телепа.

- Током протекле две недеље, одношење баштенског отпада је значајно успорено због недостатка радника и возача. То је проблем који покушавамо да решимо у најкраћем могућем року и молимо грађане за стрпљење, будући да очекујемо да ће и у наредне две недеље баштенски отпад бити одношен смањеним капацитетом - истичу у ЈКП "Чистоћа". У том предузећу, такође наглашавају да је огроман проблем и то што грађани износе далеко веће количине био отпада него што је то прописано Програмом пословања ЈКП "Чистоћа".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БИБЛИОТЕЦИ ИМЕ ПО БЕЛОМ: Лајковачка установа културе од јуче добила нови назив