БЕСПЛАТНО СВЕ ДО 11. МАЈА: На Штранду почелa овогодишња, 110. купалишна сезона и продаја сезонских улазница

Љ. Прерадовић

06. 05. 2021. у 06:21

КУПАЛИШНА сезона на новосадском Штранду званично је почела 1. маја, улаз на плажу ће бити слободан до 11. маја, а сезонске улазнице се могу купити од јуче - на главној благајни.

БЕСПЛАТНО СВЕ ДО 11. МАЈА: На Штранду почелa овогодишња, 110. купалишна сезона и продаја сезонских улазница

Фото Н. Карлић

Закупци великих кабина имају право на четири улазнице, а закупци малих на две улазнице по цени од 300 динара. Потребно је на увид приложити оригинал потврде о плаћеном закупу кабине за текућу годину.

- Цене улазница нису мењане. Дневна карта кошта 50, сезонска 1.345, а са попустом за ђаке, студенте и пензионере 1.150 динара. Радно време благајне је свакодневно од 8 до 19 сати.

Фото Н. Карлић

Иначе, у склопу припрема за 110. купалишну сезону, орезане су суве и болесне гране на стаблима, посађено је 10 садница жалосне врбе, уређено више од 2.000 квадрата новог травњака, жива ограда је окопана и орезана, а обављено је и прскање препарата против крпеља. Обавили смо још дератизацију, дезинсекцију и дезинфекцију кабина, те окречили тоалете, поправили дечја игралишта, обезбедили спасилачку и лекарску службу - каже Јелена Прица, помоћник директора за комерцијалне послове и туризам у ЈКП "Зеленило", које брине о Штранду.

"ХУМАНИТАРНИ ПОНЕДЕЉАК"

КАО и претходних година, наставља се акција "Хуманитарни понедељак", када се улаз на плажу неће наплаћивати, а посетиоци ће у замену за карту моћи да приложе помоћ за суграђане који су захтеве благовремено поднели главној благајни Штранда.

Институт за јавно здравље Војводине је дао препоруке за купалиште Штранд у Новом Саду током пандемије, па је зарад заштите особља и посетилаца препоручено да максималан број људи у истом тренутку не сме премашивати 14.400 особа, а обавезни су истицање обавештења ради информисања гостију, поштовање физичке удаљености, дезинфекција руку, лежаљки и седећих места неколико пута током дана, уз појачано чишћење санитарних простора. Нормирани су и поштовање препорука у угоститељским објектима и редовне анализе воде на купалишту. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)