ДОЗЕ ДАЈУ ГДЕ ПАЦИЈЕНТИ КАЖУ: У лозничком крају успешно се одвија вакцинација против вируса корона

В.Митрић

05. 05. 2021. у 08:25

У ЛОЗНИЧКОМ крају влада велико интересовање за вакцинисање против вируса корона, а цепиво дневно прими и више од 200 становника Јадра.

ДОЗЕ ДАЈУ ГДЕ ПАЦИЈЕНТИ КАЖУ: У лозничком крају успешно се одвија вакцинација против вируса корона

Фото В. Митрић

Вакцинисање се одвијало и у дане празнике. Осим рада у Дому здравља и амбулантама, екипе Дома здравља, предвођене директорком др Бранком Красавац, одлазе свакодневно и до најудаљенијих места, попут оних подно Цера и Иверка.

- Људима нашег краја стално указујемо на значај вакцинисања, дајемо им могућност, у буквалном смислу, да вакцине приме где је њима и најближе и најлакше - каже др Красавац.

- Укључили смо све запослене у овај посао, укључујући и лекаре са стоматологије, који су се, такође, одлично показали у овом послу.

Др Бранка Красавац, Фото В. Митрић

Кров ковид-амбуланту Дома здравља у граду на Штири дневно прође око 100 пацијената.

Организација рада у установи је таква, каже др Красавац, да врло брзо могу да се организују и за највећи могући број пацијената, ако затреба.

Иначе, највеће је интересовање за кинеску вакцину. Ваљано се одвија и процес ревакцинације. Многи становници, с леве обале Дрине, из РС и БиХ, веома су заинтересовани да приме вакцину у Лозници, али зато нема могућности, осим ако имају држављанство и пребивалиште у Србији.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)