ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ СА БУГАРСКОМ ОПШТИНОМ ДУПНИЦА: Одржана завршна конференција о заштити животне средине у Трговишту

Ј.С.

04. 05. 2021. у 14:51

У ТРГОВИШТУ је одржана завршна конференција пројекта „Презервација и рестаурација прекограничних екосистема кроз побољшање и унапређење квалитета речних вода и земљишта“, који је рађен партнерски са општином Дупница из Бугарске.

ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ СА БУГАРСКОМ ОПШТИНОМ ДУПНИЦА: Одржана завршна конференција о заштити животне средине у Трговишту

Фото: Ј. С.

Укупна вредност пројекта је 590. 754.61 еура, од чега је кофинансирање Европске уније 502. 141.41 евра. Пројекат је кофинансиран кроз програм ЕУ прекограничне сарадње Бугарска-Србије. Општи приоритет овог пројекта је животна средина, конкретно, унапређење екосистема у прекограничном региону кроз унапређење квалитета животне средине.

Циљ му је да подстиче очување и побољшање квалитета тла, ваздуха и воде. Кроз активности тренинга, људи задужени за заштиту животне средине, као и становници из обе општине имали су прилику да размене своја знања и искуства, као и да науче једни од других о различитим потешкоћама у вези са заштитом околине. Имплементација пројекта десила се у моменту пандемије корона вируса, али сарадња и комуникација између партнера били су на високом нивоу, процена је организатора и учесника. Семинари и састанци реализовани су путем ЗУМ апликације, али и уживо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)