ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ПОСЕТИЛА ГРАДИЛИШТЕ У КЦВ: Нови објекат биће један од симбола јаке Србије (ФОТО)

З. Грумић

30. 04. 2021. у 12:42

РЕКОНСТРУКЦИЈА и доградња Клиничког центра Војводине (КЦВ) у Новом Саду, колико год да изгледа импозантно, само је мали део много ширег пројекта улагања милијарду евра у здравство Србије, који мора да буде завршен до 2025. године, истакла је председница Владе Ана Брнабић приликом обиласка градилишта у КЦВ.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ ПОСЕТИЛА ГРАДИЛИШТЕ У КЦВ: Нови објекат биће један од симбола јаке Србије (ФОТО)

Фото: Н.Карлић

Недавно започета обнова и доградња блокова Б и Ц, укупне површине 30.000 квадратних метара, практично је наставак радова започетих на тој локацији КЦВ још пре три деценије и остављених да стоје тако у „сивој фази“, као  ругло и сведочење о томе колико смо били слаби и неодговорни, изјавила је Ана Брнабић нагласивши да су сви ти одавно започети објекти последњих година обновљени или се довршавају.

Фото: Н.Карлић

 

- Сада су ти објекти споменици свему ономе што је Србија данас, јака и одговорна Србија, која ради и која се гради.

Премијерка је подсетила да је у оквиру тог великог пројекта, који је 2017. године покренуо председник Александар Вучић, завршен клинички центар у Нишу и да ће прва фаза радова у Клиничком центру Србије у Београду бити готова до краја године. Радови у КЦВ требало би да буду завршени за две до три године а за Клинички центар у Крагујевцу у току је израда пројектне документације.

Теку и радови на четири опште болнице и на многобројним домовима здравља широм Србије. Део њих се финансирају из домаћих средстава а велику подршку у томе наша земља има  од  Европске инвестиционе банком (ЕИБ) која је, како је рекао шеф канцеларије ЕИБ за Западни Балкан Алесандро Брагонци, до  сада издвојила 250 милиона евра за обнову и изградњу 20 болница у Србији.

Радове на објекту КЦВ, који ће располагати са 348 болничких кревета и 16 операционих сала, обишли су и министар Златибор Лончар, председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и градоначелник Милош Вучевић.

ИНСТИТУТ

ПОСЛЕ припрема, које су трајале скоро четири године, коначно креће изградња зграде Института „Биосенс“ у Новом Саду. - Убрзо, после празника, положићу камен темељац за још једну важну инвестицију у Новом Саду, коју остварујемо у сарадњи са ЕИБ, а то је изградња Института „Биосенс“ - рекла је Ана Брнабић напомињући да је кашњење почетка изградње било проузроковано непланирано дугом процедуром са ЕИБ као и неким додатним пословима у вези са темељем зграде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)