НАГРАДЕ ЗА ХУМАНОСТ И ЗАЛАГАЊЕ: Локална самоуправа поводом Дана Општине Кладово наградила најзаслужније

С. М. Јовановић

28. 04. 2021. у 16:17

СА жељом да покаже колико цени напоре медицинских и немедицинских радника који су већ годину дана непрестано на првој линији одбране од глобалне пошасти, вируса корона, локална самоуправа у Кладову годишњим наградама за радне резултате колектива наградила је лекаре др Сибирку Мићовић, др Марицу Настасијевић, др Сашку Трнкић Андрејевић, др Марију Петровић, др Сузану Бибесковић и др Миленка Пауновића, као и Милана Бонђеровића, Милену Србуловић, Биљану Васиљевић, Драгану Симић, Тамару Нешић, Милицу Боснић и Радмилу Лазаревић.

НАГРАДЕ ЗА ХУМАНОСТ И ЗАЛАГАЊЕ: Локална самоуправа поводом Дана Општине Кладово наградила најзаслужније

Фото: Општина Кладово

-У протеклих годину дана научили смо много. Капацитете нашег здравства не чини само опрема, просторије, особље и њихови професионални и етички кодекси. Радити у константном појачаном режиму у посебним условима, свакодневно давати свој максимум, ризиковати своје здравље спашавајући животе суграђана, поштовати алгоритме али користити и стечено искуство- од тријаже, дијагностике, лечења, праћења, до масовне имунизације и остати човек – наводе у локалној самоуправи.


Награду за радно ангажовање добили су и заслужни грађани који су у првим редовима борбе за спречавање ширења епидемије, Миодраг Зарић из ЈП “Комуналац”, као и Драган Петрашковић Милан Пичорушевић, Ивица Стојановић, Предраг Драгишић и Никола Шћојић из ЈП “Јединство”.

Поводом Дана општине награда за животно дело постхумно је додељена Саши Пакановићу који је погинуо на радном задатку 2019. спашавајући своје колеге. Награду за хуманитарну активност и испољену солидарност грађана примили су Удружење „Мисија креатива“, Игор Цуцујкић, Саша Шебез, Бојана Виорикић, Весна Ђуровић, Ана Сорејевић, Јасна Милојковић, Емилија Чоловић, Александар Павловић, Стеван Барбатесковић и Марија Митровић.
-Људи који препознају када је потребно дати свој допринос, који за опште добро жртвују своју зону комфора. Солидарност, хуманост и залагање за оне којима је помоћ потребна, описује заслужене добитнике награде – наводи се у образложењу.

Повеља захвалности уручена је др Снежани Мирчетић, секретару кладовског Црвеног крста, иницијаторки бројних акција од доделе хуманитарних пакета социјално угроженим становницима до организовања акција давања крви која је у ово време неопходна.
-Циљеви које смо ставили испред себе су реализовани и то нас обавезује да радимо марљивије и преданије што подразумева да сваки појединац мора дати свој максимум.

Фото: Општина Кладово

 

Кладово данас има нову зграду Центра за социјални рад, изградили смо комплетну водоводну, канализациону и електро мрежу у тврђави "Фетислам" у којој су у току радови на ревитализацији и козервацији у оквиру два пројекта, санирали смо 18 километара локалних путева. У насељу "Пемци" приводе се крају радови на изградњи топлане на биомасу, донирали смо санитетско возило Здравственом центру, саградили смо нови топловод дужине два километра, изградили смо нова паркинг места, пешачке стазе и тротоаре. Као одговорни људи у овој години план је да завршимо проширење водоводне мреже у МЗ Подвршка, уредићемо дуги део зелене пијаце у граду, излетиште Бледерија добиће нов изглед. Кроз пројекат "Чиста Србија" Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре потписаћемо Уговор за изградњу 41 километар канализационе мреже и два постројења за пречишћавање отпадних вода – каже Саша Николић, председник општине Кладово.


ОСЛОБОЂЕЊЕ

Општина Кладово као свој дан обележава 26. април у част коначног ослобођења Кладова од турске вишевековне окупације и у спомен на дан када је капетан Милутин Јовановић умарширао са својом четом у Фетислам чему је претходила предаја кључева утврђених градова Београда, Смедерева, Кладова и Шапца, од стране паше Али Ризе, последњег турског команданта Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)