МИНИСТАР РАКИЋ У ЦЕРНИЦИ: Изградићемо нову школу, а породица Менковић ће добити нову кућу

Драгана Зечевић

28. 04. 2021. у 11:10

КАКО би се ближе упознао са горућим проблемима Срба који живе у Церници код Гњилана, министар за заједнице и повратак Горан Ракић их је посетио и са њима разговарао о помоћи коју може Министарство за заједнице и повратак да им пружи. Министар Ракић је са мештанима Цернице разговарао у ОШ ”Бранко Радичевић”, а као најприоритетнији захтев за решавање који су истакли, био је изградња нове школске зграде, јер ђаци и просветно особље уче и раде у веома лошим условима .

МИНИСТАР РАКИЋ У ЦЕРНИЦИ: Изградићемо нову школу, а породица Менковић ће добити нову кућу

фото: Д.Зечевић

-Знам да је било процедуралних потешкоћа везаних за решавање проблема изградње нове школске зграде. Министарство за заједнице и повратак је обезбедило новчана средства за изградњу школе и учинићемо све да процедуралне проблеме отклонимо како би се што пре кренуло са изградњом нове школе. Ђаци и наставно особље нису заслужили да раде у оваквим условима и ја искрено верујем да ће почетак нове школске године дочекати у новој згради.

Наша је обавеза да створимо једнако добре услове образовања свим ученицима, без обзира да ли они похађају школу у Церници, Северној Митровици, Грачаници, Штрпцу, Ораховцу. Свуда тамо где буде било и једног српског ђака, ми ћемо радити на томе да услови учења буду за све подједнако добри- казао је министар Ракић, који је пре обиласка школе, посетио породицу Менковић, којој су фебруара месеца протекле године општинске власти срушиле кућу, наводећи да је бесправно изграђена и обећао им изградњу нове куће близу објекта у коме данас живе.

-Упознат сам са вашим случајем, и мени је искрено жао због непријатности коју сте доживели. Дошао сам да вам саопштим радосну вест, а то је да ћете добити нову кућу. Ово је пре свега начин да обезбеђивањем адекватних услова за живот, обезбедимо опстанак што већег броја породица на овим просторима- рекао је министар приликом обиласка Менковића.Иначе, у Церници је на захтев мештана договорена реконструкција четири куће које су у лошем стању, а обећано је решавање проблема недостатка воде за три домаћинства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)