„МИ ВОЛИМО НАШЕ ЈЕЗЕРО“: Суботички малишани учили о значају животне средине и воде

Ј.Л.

22. 04. 2021. у 23:32

ПОВОДОМ Светског дана планете Земље у Суботици су представљене активности у оквиру пројекта „Еколакус“ који има за циљ заштиту језера Палић и Лудаш, а који се ускоро приводи крају.

„МИ ВОЛИМО НАШЕ ЈЕЗЕРО“:  Суботички малишани учили о значају животне средине и воде

Фото: Танјуг

Једна од њих је учење од најмлађег узраста о важности очувања природе и значаја језера, али и важности воде, јер је управо то доба најважније да деца науче да цене планету и природу. „Ми волимо наше језеро!”, поручили су малишани из суботичких вртића којима су старији између светског дана вода и дана планете земље усађивали љубав према животној средини кроз љубав према језеру.

-Наша најмлађа покољења ће кроз овај пројекат понети нешто највредније. Понеће најзначајније и најбитније ствари које живот значе, а то је управо вода. То је управо планета Земља на којој сви ми заједно живимо - казао је Небојша Маркез, директор Предшколске установе "Наша радост".

Осим едукације деце, пројекат „Еколакус“ има два важна аспекта – један је изградња канализационе мреже у насељу Палић и потисног вода до пречистача, који су завршени и грађани могу да се прикључе на мрежу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)