ЗАВИЧАЈ ЗА БУДУЋНОСТ: Почело ново асфалтирање друма Шабац-Добрић-Цуљковић

В.Митрић

21. 04. 2021. у 23:56

РАДОВИ на асфалтирању путног правца Шабац – Добрић- Цуљковић- Радовашница у дужини од 19,2 километар започети су јуче. Инвестиција, коју финансирају Путеви Србије, вредна је 366 милиона динара, а радове изводи Предузеће за путеве Ваљево.

ЗАВИЧАЈ ЗА БУДУЋНОСТ: Почело ново асфалтирање друма Шабац-Добрић-Цуљковић

Фото: В.Митрић

Градоначелник Шапца др Александар Пајић посетио је радове у Цуљковићу, одакле је и 

Ова инвестиција од животног је значаја за ова поцерска села и представља питање опстанка у њима. Чињеница је да деоница Шабац – Богосавац – Добрић – Цуљковић – Радовашница деценијама није доживела озбиљнију реконструкцију. Радови ће се одвијати у дужини од 19,2 километра, од чега ће 14,5 километара бити у два, а остатак у једном слоју и у значајној мери ће олакшати мештанима ових села да стигну до Шапца. Поред асфалтирања, радиће се и пропусти, ивичњаци, дренаже и канали за одвод површинских вода које могу нанети штету на путу - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и истакао да је предвиђено да радови буду завршени до краја године, али се надају да ће до средине јуна ова деоница у потпуности бити завршена.

Фото: В.Митрић

Толико дуго се, како каже Пајић, "чекало на радове на овој траси да су многи људи отишли из ових села због непостојања основних услова за живот".

- Наш циљ је да домаћини, којих у овом крају има много, остану на својим имањима и наставе да се баве воћарством, сточарством и земљорадњом. Град Шабац ће на све начине гледати да им у томе помогне и омогући све услове за нормалан живот, достојан човека 21. века - поручио  је Пајић и додао да се сарадња са државом поново показује на делу, улагањем у села са шабачког краја.

- Тек смо на почетку и нећемо стајати. Желимо да Шабац буде град будућности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)