ПОСЛЕ ПУТАРА ОСТАЛЕ - РУПЧАГЕ: Обнова пута између Ирига и Врдника прекинута пре више од годину и никада није завршена

С. КОСТИЋ

21. 04. 2021. у 09:30

КАДА су мајстори "Путева Србије" у јулу 2019. године дошли у сремско село Ривица да обнове пут Ириг - Врдник, који води кроз њихово место, нико није ни слутио да ће од путара бити само горе.

ПОСЛЕ ПУТАРА ОСТАЛЕ - РУПЧАГЕ: Обнова пута између Ирига и Врдника прекинута пре више од годину и никада није завршена

Фото: С. К.

Јер, екипе су напустиле локацију у јануару 2020. године а да посао нису довршиле. Тако већ више од годину разровани пут прави проблеме возачима, изазивајући кварове на аутомобилима.

Огорчени мештани у разговору за "Новости" кажу да их нико од надлежних још није обавестио који су разлози довели до прекидања овог посла. Спремни су и да сами потраже одговор ако треба и код председника Србије Александра Вучића.

Када је започета реконструкција овог пута, који по пројекту износи шест километара дужине, највише су се обрадовали Ривичани, који свакодневно путују на посао или пијацу у оближња места. Кроз ово село које има око 600 становника, велики број возила прође током викенда, када људи нагрну да уживају у чарима туризма у оближњем Врднику.

- Сада нам је пут гори него што је био, не зна се са које је стране лошији улаз у село. Урадили су ивичњаке и канале за одвод атмосферских вода, а проширење деонице остало је у рупама, па када се мимоилазе два возила на једном гума мора да страда - говори председник Савета Месне заједнице Ривица Славиша Смиљанић, додајући да и то што је до сада урађено пропашће док се радови опет не наставе.

На његову причу надовезује се и члан Савета МЗ Ривица Миодраг Ћирић, који каже да они немају коме да изнесу проблеме, јер нико и не жели да их саслуша, почев од локалне самоуправе.

ОДГОВОРА ЗАСАД НЕМА

Из "Путева Србије" за наш лист су потврдили да су радови прекинути у јануару 2020. Не наводе, међутим, из којих разлога су прекинути радови, нити када би требало да буду настављени.

- Посао је урађен у дужини од четири километра и остало је да се обаве радови на цементној стабилизацији као и завршни слојеви асфалта. Јавност ће бити благовремено обавештена о наставку радова - пише у одговору "Путева Србије" нашој редакцији.

Током радова које финансирају "Путеви Србије", извођач радова уклонио је беле линије на путу, бранике на кривини, а на деоници недостају и поједини знаци. Знакови који су означавали да су у току радови оборени су на земљу, а сви су изгледи да још једно извесно време неће бити враћени у вертикалу.

- Од сада када будемо имали штете на аутомобилима, рачуне од поправке слаћемо на адресу "Путева Србије" - огорчен је Светозар Антонијевић.

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОБНОВА 1.600 КВАДРАТА: Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила новац за реконструкцију Дома здравља у Лапову