КОНСТИТУИСАН ПОКРАЈИНСКИ САВЕТ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ: Акценат стављен на угрожене категорије становништва

Ј.Л.

18. 04. 2021. у 21:58

У ВЕЛИКОЈ сали Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду, одржана је конститутивна седница Покрајинског савета за запошљавање.

КОНСТИТУИСАН ПОКРАЈИНСКИ САВЕТ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ: Акценат стављен на угрожене категорије становништва

ФОТО: Покрајински савет за запошљавање

Циљ овог тела, чији су чланови представници Покрајинске владе, синдикати, уније, организације и други партнери, је да креира мере неопходне за генерисање нових и одрживост постојећих радних места.

Акценат је стављен посебно на угрожене, односно рањиве и теже запошљиве категорије становништва.

- Конституисали смо Покрајински савет за запошљавање, што је веома важно зато што Савет стручно тело које даје мишљење о свим мерамa које доноси Покрајинска влада, а тичу се запошљавања. Порука ових сусрета јесте да заједно у овој тешкој ситуацији и за привреду и туризам, одговарамо на све изазове који су пред нама – објашњава Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, који је на челу овог тела.

- Усвојили смо покрајински Акциони план запошљавања за 2021. годину који предвиђа 42 милиона динара које је Секретаријат определио за активне мере запошљавања у Војводини. Ту спадају програми самозапошљавања, запошљавања незапослених лица и јавни радови. Наравно, све активности су усклађене са Националном службом за запошљавање, а самим тим и са Покрајинском службом.

По речима Снежане Седлар, директорке Покрајинске службе за запошљавање, усвојен предлог Акционог плана запошљавања је у потпуности усклађен са републичким, односно са новом Стратегијом запошљавања у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године, док је републички Акциони план донет за период од 2021. до 2023. године.

- Основни циљ јесте одржање запошљивости, односно смањење стопе незапослености- рекла је Седлар истакавши да је у Покрајинској служби за запошљавање у току чак дванаест конкурса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Stojkko NS

19.04.2021. 06:05

Egzistencijalno (a uskoro i bezbednosno mozda,nazalost)su najugrozeniji osudjivana lica ... jer ne mogu da se zaposle uglavnom jer nemaju "uverenje o neosudjivanosti" a jos im se situacija dramaticno pogorsava sto se rehabilitacije tice i bezbednosti jer neki ljudi iz fondacija hoce da ih totalno "sahrane zive" jer zele da objave i njihove fotografije pa nece moci ni trgovci da budu... nerazumno i nehumano mislim i kontraproduktivno a nikako to nije preventicno vec osvetnicki...