БЕБА ОБОЛЕЛА ОД ВИРУСА КОРОНА У ТЕШКОМ СТАЊУ: Докторка Савић из Педијатријске клинике- Три сата после рођења почела да показује симптоме

Танјуг

16. 04. 2021. у 15:55

ДЕВОЈЧИЦА рођена у краљевачком породилишту пре седам дана позитивна је на корона вирус и у тешком је стању, потврдила је педијатар Драгана Савић, из Педијатријске клинике Клиничког центра Крагујевац и рекла да се у овом тренутку лекари боре са плућном хипертензијом која је угрожава.

БЕБА ОБОЛЕЛА ОД ВИРУСА КОРОНА У ТЕШКОМ СТАЊУ: Докторка Савић из Педијатријске клинике- Три сата после рођења почела да показује симптоме

Фото: Приватна архива

- Беба је из краљевачког породилишта примљена у суботу рано ујутру. Ковид позитивна је била код њих у породилишту, антигенски тест је код нас такође био позитиван, урађен је и ПЦР тест који показао позитиван резултат. Беба је релативно стабилна била првих дана, а онда је од трећег дана живота на механичкој вентилацији- рекла је др Савић.

Она је рекла да се беба налази на интензивној нези и да прима терапију.

Према речима докторке Савић беба је одмах након рођења, после три сата, почела да исказује симптоме инфекције корона вируса.

- Већ након три сата од рођења беба је почела респираторно да се погоршава, добила је високу температуру, урађен је антигенски тест по протоколу и пребачена код нас ради даљег лечења и праћења- рекла је др Савић.

Како је докторка Савић рекла, претпоставља се да је инфекција настала још док је беба била у стомаку, с обзиром на то да је већ у трећем сату показала симптоме ковид инфекције.

- Мама је била позитивна такође, али без клиничке симптоматологије. Беба је, на жалост, развила тешку и озбиљну клиничку слику, тако да је вероватно, она теорија да не постоји или је смањен ризик од преноса, овим оповргнута- закључила је др Савић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)