ДЕПОНИЈА И У РУМИ И У ШИДУ: Сусрет челника са две обале Саве

В.Митрић

15. 04. 2021. у 09:14

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца Александар Пајић, одржао је састанак са потпредседником Владе и министром пољопривреде шумарства, и водопривреде Браниславом Недимовићем, градоначелницом Сремске Митровице Светланом Миловановић и председником општине Рума Слађаном Манчићем.

ДЕПОНИЈА И У РУМИ И У ШИДУ: Сусрет челника са две обале Саве

Фото: ГУ Шабац

На састанку се између осталог говорило и о томе да ЈКП "Комуналац" из Руме одлаже комунални отпад на регионалној депонији, "Срем – Мачва".

Градоначелник Пајић истакао је да је имао прилику да у име града разговара са министром Недимовићем о битним темама за град Шабац.

 - Ту пре свега мислим на завршну фазу изградње постројења за пречишћавање отпадних вода. Да ли у наредном периоду можемо да очекујемо финансирање из европских фондова, како би овај пројекат био реализован. То су оптерећења која Шабац има из претходног периода и која треба да буду решена. Са министром Недимовићем разговарао сам и о темама из области пољопривреде - истакао је градоначелник Пајић и додао да је регионално решавање проблема одлагања отпада и заштите животне средине приоритет града Шапца и градова и општина у окружењу.

 - Заједно са градоначелницом Сремске Митровице, Светланом Миловановић и председником општине Рума Слађаном Манчићем договорили смо сарадњу у овој области. Ово је добар пример утицаја два града, Шапца и Сремске Митровице, као и општине Рума на најважнија питања заштите животне средине - додао је Пајић.

Председник општине Рума, Слађан Манчић казао је да прикључење Регионалној депонији "Срем – Мачва" од изузетне важности за Руму.

 - Ово за Руму има велики значај јер ћемо после више деценија доћи у ситуацију да са једне стране уђемо у пројекат затварања наше, постојеће депоније која заиста измиче контроли, а са друге стране имаћемо уређено одлагање и одношење смећа на адекватно место које је и намењено за то - истакао је Манчић.

Градоначелница Сремске Митровице, Светлана Миловановић рекла је да се нада да ће се Регионалној депонији ,"Срем – Мачва" ускоро прикључити и општина Шид, која је тренутно у процедури.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)