МОСТ У АДИ ДОБИО УПОТРЕБНУ ДОЗВОЛУ: Мировић - После 15 година ставили смо у функцију ову саобраћајницу

Танјуг

13. 04. 2021. у 14:11

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас у Ади новоизграђене приступне саобраћајнице и реконструисани мост на Тиси, који представља најкраћу везу између Аде и Кикинде, а који је након више од деценије чекања добио употребну дозволу.

МОСТ У АДИ ДОБИО УПОТРЕБНУ ДОЗВОЛУ: Мировић - После 15 година ставили смо у функцију ову саобраћајницу

Фото: Прес служба Покрајинске владе

"Ада има чиме да се поноси. Успели смо да решимо једну одисеју моста на Тиси и након петнаестак година и бројних проневара бивших власти, неправилности и тужби, овај објекат приведемо намени", рекао је Мировић.

Навео је да су за само неколико месеци изграђене приступне саобраћајнице, за шта је Покрајинска влада издвојила 140 милиона динара, реконструисани одређени елементи мостовске контрукције, обезбеђена употребна дозвола и да је мост стављен у пуну функцију.

Мировић каже да је мост на Тиси у Ади само један од много незавршених послова које је оставила бивша администрација, и истакао да Влада на чијем је челу успева да их решава, један по један, стављајући их у службу грађана, саопштила је Покрајинска влада.

Мировић је, приликом радне посете тој општини, обишао и радове на изградњи Велнес центра у Рекреационом центру "Адица".

Најавио је да ће Покрајинска влада финансијски помоћи уређење комплекса у оквиру Велнес центра и навео да се очекује да тај посао буде завршен до краја године.

"Ово је веома значајан пројекат за све грађане који ће допринети и унапређењу туристичке понуде", каже Мировић.

Поручио је да се садашња покрајинска администрација понаша одговорније од оне коју је наследила.

"Мислим да грађанима можемо јасно да поручимо да ћемо оправдати њихова очекивања и испунити све што смо и обећали", навео је Мировић.

Председник Општине Ада Золтан Билицки захвалио је Мировићу што је подржао пројекат привођења моста намени и изразио уверење да ће Покрајинска влада и убудуће радити на развоју те општине.

Догађају су присуствовали покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)