ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ШАПЦУ: Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације, лекари поручили - поштујте мере!

В.М.

12. 04. 2021. у 23:22

НА СЕДНИЦИ Штаба за ванредне ситуације поднет је извештај о епидемиолошкој ситуацији на града Шапца, где су чланови медицинског дела Штаба за ванредне ситуације инсистирали на поштовању мера прописаних Уредбом Владе Републике Србије и наредби министра здравља Златибора Лончара.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ШАПЦУ: Одржан састанак Штаба за ванредне ситуације, лекари поручили - поштујте мере!

ФОТО: В. Митрић

На подручју Шапца активно је оболелих 970 особа, а од тога је 51 дете позитивно на вирус корона. Највише оболелих је старосне доби од 35 до 49 година.

У протеклој недељи у ковид амбуланти дневно је било преко 400 прегледа.

На седници Штаба за ванредне ситуације дат је налог за промовисање вакцинације на територији града Шапца. Командант Штаба и градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је изузетно битно да се у кратком временском периоду вакцинише што већи број грађана Шапца како би заштитили себе, а и друге.

-Вакцинацијом ћемо вратити живот у нормалне токове. То је једини начин да се изборимо са вирусом корона. Држава је обезбедила довољан број вакцина за све, искористимо ту шансу и заштитимо се -истакао је градоначелник Шапца.

На подручји Шапца обе дозе вакцине до сад је примило 18.184 суграђана, што је преко 20% популације за вакцинисање у Шапцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)