ОБИЈЕНА АМБУЛАНТА У СЕЛУ ГОЈБУЉА : Напади вандала све учесталији (ФОТО)

Д. Зечевић

12. 04. 2021. у 10:47

НЕПОЗНАТИ починиоци обили су у току јучерашњег дана здравствену амбуланту у селу Гојбуља, у општини Вучитрн.

ОБИЈЕНА АМБУЛАНТА У СЕЛУ ГОЈБУЉА : Напади вандала све учесталији (ФОТО)

Фото: Канцеларија за КиМ

Како је саопштила Канцеларија за Косово и Метохију, на амбуланти је поломљено стакло на вратима и једно прозорско окно, а немили призор уочио je домар који ради у овој установи. Косовска полиција извршила је увиђај, али починиоци још нису откривени.

- Здравствена амбуланта у селу Гојбуља је од виталног значаја за примарну здравствену заштиту и прву помоћ житељима овог села у коме живи неколико десетина Срба. Најновији инцидент посебно забрињава у периоду пандемије коронавируса, када је здравстевни систем оптерећен, а људи већ у великој мери уплашени за своје здравље - истичу из Канцеларије за Косово и Метохију и додају да нажалост, ово није први пут да се ова здравствена станица налази на мети вандала. Иста ова амбуланта била је на мети изгредника и прошле године, али су мештани села успели да зауставе нападаче.

Фото: Канцеларија за КиМ

- То говори у прилог томе да су на мети вандала све учесталије, не само верски објекти СПЦ на Косову и Метохији, већ се у време пандемије коронавируса интензивирају и напади на здравствене објекте у српским срединама на КиМ - додају из Канцеларије за КиМ и подсећају да је прошлог месеца на зиду здравствене амбуланте у Сувом Долу освануо графит са натписом УЧK, који је посебно узнемирио мештане.

Kанцеларија за Kосово и Метохију захтева од надлежних органа хитну реакцију и хапшење починилаца овог инцидента. Исто тако, тражимо да се појача безбедност у српским срединама на Kосову и Метохији и стане на пут угрожавању српске имовине и застрашивању српског народа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)