ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ У СОМБОРУ: Обе вакцине примило преко 13.000 људи (ФОТО)

Ј.Бекић

09. 04. 2021. у 21:03

У СОМБОРУ влада велико интересовање грађана за масовну имунизацију, коју спроводи овдашњи Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ у сарадњи са Црвеним крстом Сомбора и Штабом за ванредне ситуације.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ У СОМБОРУ: Обе вакцине примило преко 13.000 људи (ФОТО)

ФОТО: Ј. Бекић

Овде већ трећи дан траје вакцинација грађана без заказивања у оквиру акције “Отворена врата”, а грађани ову акцију оцењују више него позитивну, јер је доступана онима који нису у могућности да се пријаве на портал Е–управа,нарочито старијим становницима.

ФОТО: Ј. Бекић

На пункту за масовну имунизацију, у спортској хали “Мостонга” одзив је, кажу, више него добар, а прву дозу у оквиру ове акције примило је 1.116 особа. Без пријаве ће се грађани моћи вакцинисати и у селима, а имунизација се обавља и за раднике у предузећима.

ФОТО: Ј. Бекић

- Већ смо одрадили вакцинацију за раднике Фабрике акумулатора и запослених у фирми женског веша „Фиорано“. Упоредо идемо и са осталим вакцинацијама приоритетних група. На територији града Сомбора подељено је 30.858 доза, при томе је укупан број грађана који су примили прву дозу 17.810, што представља 25 одсто укупно одраслог становништва на подручју града. Обе дозе је примило 13.053 људи, што је 19 одсто- каже Др Здравко Хлодик, координатор масовне имунизације у Сомбору.

У сомборској болници се од короне лече 43 пацијента од којих су два на респиратору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)