ОДЛУКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛОЗНИЦЕ: Бесповратан новац младим брачним паровима за сеоска имања

В.Митрић

09. 04. 2021. у 18:22

ГРАД Лозница, јуче је и званично расписао јавни позив за доделу бесповратног новца младим брачним паровима за куповину, изградњу и реконструкцију кућа у овдашњим селима, што је још једна од мера, коју је иницирао градоначелник Видоје Петровић.

ОДЛУКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛОЗНИЦЕ: Бесповратан новац младим брачним паровима за сеоска имања

Фото: В. Митрић

 - Град Лозница, на овај начин, жели да подстакне младе породице да остану да живе на сеоском подручју - каже Дејан Сталатовић, градски менаџер. Према његовим речима, могу да конкуришу венчани супружници, парови који живе у ванбрачној заједници и самохрани родитељи са малолетном децом, а старосна граница за учешће на конкурсу је 43 године.

 - Овим показујемо да нам је изузетно важан развој Лознице, како на градском тако и на руралном подручју. Наш град већ има читав сет активних подстицајних мера у погледу оснаживања породице од којих су најважнији финансијка подршка при склапању првог брака, финансијска помоћ за свако прво, друго, треће дете, близанице и тројке, новчана накнада за незапослене породиље до навршене прве године живота детета, градска награда за најбоље ђаке и студенте – истакао је  Сталатовић.

Градски менаџер је додао и да ће овим јавним позивом бити одвојено 1.8 милиона динара након чијег завршетка ће бити расписан наредни као и да буџетом града у овој години предвиђено  4 милиона динара за куповину, изградњу и реконструкцију кућа на сеоском подручју.

Према речима начелнице Одељења за друштвене делатности Тање Глишић Матић, захтев и документацију грађани ће моћи да предају на писарници Градске управе са навођењем пуног назива јавног позива са назнаком за Одељење за друштвене делатности где се администрирају конкурсне пријаве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АРХЕОЛОЗИ ЗАУСТАВИЛИ ЦЕВИ: Гасификацију Купинова диктирају додатна истраживања налазишта у близини Цркве Светог Луке