ПОМОЋ ШВАЈЦАРСКЕ РАДИ УБЛАЖАВАЊА ПОСЛЕДИЦА КОВИДА: Подржани пројекти 22 општине у Србији из области социјалне заштите

З. Рашић

06. 04. 2021. у 23:12

ПАРАЋИН, Ћуприја, Рековац и Свилајнац су четири општине Поморавског округа чији су пројекти одабрани на јавном позиву програма „Сwисс ПРО“ којим Влада Швајцарске подржава спровођење услуга социјалне заштите ради ублажавања последица ковида.

ПОМОЋ ШВАЈЦАРСКЕ РАДИ УБЛАЖАВАЊА ПОСЛЕДИЦА КОВИДА: Подржани пројекти 22 општине у Србији из области социјалне заштите

Фото: З. Рашић

Јавни позив је трајао од 25. јануара до 26. фебруара и био је отворен за 96 градова и општина из региона Шумадије и Поморавља, западне, источне и јужне Србије и то из друге, треће и четврте групе развијености, а које тренутно пружају до три услуге социјалне заштите у локалној заједници.

Финансијска подршка Владе Швајцарске за укупно 22 пројекта истог броја општина вредна је више од 310.000 евра, док је допринос локалних самоуправа око 115.000 евра.

Осим поменуте четири поморавске општине, прошли су још пројекти општина Бабушница, Блаце, Брус, Гаџин Хан, Ивањица, Књажевац, Лапово, Лебане, Лозница, Неготин, Пирот, Пријепоље, Прокупље, Рача, Рашка, Ражањ, Сурдулица и Тутин.

Локалне самоуправе ће самостално или у партнерству са центрима за социјални рад, домовима здравља или другим локалним јавним установама, реализовати пројекте у области пружања услуга помоћи у кући, лићног пратиоца, дневног боравка, саветодавних и социо-едукативних услуга... На овај начин у тим општинама ће бити побољшан положај рањивих група, пре свега старијег становништва, деце и младих са инвалидитетом и њихових породица, те жртвама насиља у породици и економски најугроженијем становништву из руралних насеља. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)