ЗЛАТО ЗА "АНАСТАСИЈУ" И "БАЧИЈУ": Успех уметничког фотографа Бојана Петровића из Параћина

З. РАШИЋ

19. 03. 2021. у 08:25

НА три међународна фото-конкурса - у Србији, Македонији и Турској, фотографије Параћинца Бојана Петровића, иначе члана Фото-групе Art team, освојиле су 10 награда - по две златне и сребрне медаље и шест диплома.

ЗЛАТО ЗА АНАСТАСИЈУ И БАЧИЈУ: Успех уметничког фотографа Бојана Петровића из Параћина

Бојан Петровић и награђена “Бачија”

Два злата завределе су "Анастасија" и "Бачија", прва на изложби "Андромеда" у турском граду Адана, где је Петровић добио још три дипломе, док је "Бачија" освојила злато на међународној изложби "Село" коју је уприличио Фото-клуб из Смедерева.

- "Анастасија" је настала на фото-сафарију у организацији наше Art team групе и Друштва за очување традиције "Петрус" из Забреге. Такође, две сребрне медаље и једну диплому освојио сам у Северној Македонији на изложби "Кичево" - каже Петровић.

На овим такмичењима било је од 200 до 250 учесника који су послали између 3.000 и 4.000 уметничких фотографија. Петровић додаје да тренутно са својом фото-групом, која је озваничена децембра прошле године, припрема неколико пројеката у циљу развоја и промоције фотографије, за шта су добили подршку неких параћинских установа културе.

Награђена фотографија “Анастасија”

- Са Библиотеком "Др Вићентије Ракић" сарађиваћемо у припреми изложбе "Дете и књига" поводом Дана детета, а већ неко време Art team сарађује са овдашњом ТО на изради презентације града. Покренули смо, такође, причу са Културним центром о озбиљној монографији Параћина - закључује Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)