У ПЕТ ЛОКАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА У КРУШЕВЦУ: Потписани нови колективни уговори

С.Б.

16. 03. 2021. у 14:38

ПРЕДСТАВНИЦИ локалних јавних предузећа, руководство и репрезентативни синдикати, потписали су колективне уговоре са оснивачем, Градом Крушевцем на период од три године. Колективним уговором,како је речено при потписивању, уређују се права и обавезе запослених код послодавца из области рада и радних односа, као и међусобни односи оснивача, послодавца и синдиката и то у корист радника, како би се побољшао материјално – социјални положај радника, првенствено најугроженијих.

У ПЕТ ЛОКАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА У КРУШЕВЦУ: Потписани нови колективни уговори

Фото:ГУ Крушевац

Посебан акценат односи се на права у вези са остваривањем боловања,трошкова превоза, ноћног и рада недељом, током државних празника,као и на јубиларне награде.

Фото:ГУ Крушевац

Потписници су навели да су и у тексту Уговора У тексту Уговора садржане одредбе које радницима дају већа права у односу на Закон о раду.Нови колективни уговори односе се на предузећа ЈП „Пословни центар“, ЈКП „Градска топлана“, ЈКП „Водовод“, ЈКП „Крушевац“ и ЈП за урбанизам и пројектовање.

Фото:ГУ Крушевац

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика