ЗА НЕДЕЉУ ДАНА ДУПЛИРАН БРОЈ: На корону позитивно 216 особа у Бору

В. Ђ.

12. 03. 2021. у 13:31

У БОРУ је 4. марта било регистровано 122 укупно позитивних случајева вируса корона, док се закључно са 11. мартом тај број готово дуплирао, тако да је сада на цовид-19 позитивно 216 особа.

ЗА НЕДЕЉУ ДАНА ДУПЛИРАН БРОЈ: На корону позитивно 216 особа у Бору

Фото: С. М. Јовановић

Надлежни мисле да је то последица попуштања дисциплине и прописаних мера, и позивају суграђане да се и  даље придржавају препоручених епидемиолошких мера, као и да се пријаве за вакцинацију.


У Бору је до сада вакцинисано и ревакцинисано 12.652 грађана, а уколико буде потребе, отвориће се И трећи пункт за вакцинацију у МЗ Стари Центар. У Општој болници у Бору на ковид оделењу је хоспитализовано 26 пацијената од којих је 24 позитивно на корону, а за две особе се чека резултат.

- Немамо другу опцију осим придржавања мера и вакцинације и то је једини начин да ситуацију држимо под контролом – каже др Горан Јоксимовић, директор Опште болнице у Бору. - У обавези смо да од уторка, као испомоћ, почнемо да шаљемо и наше запослене у КЦ  Ниш, због великог броја оболелих у том граду.

Он је упозорио и да ако број заражених настави да расте и доведе до тога да оболели захтевају болничко лечење, Општа болница у Бору ће бити у проблему.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)