ГРАДСКИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ванредна ситуација у Нишу, прети да пређе у катастрофалну

Танјуг

04. 03. 2021. у 08:56

ГРАДСКИ штаб за ванредне ситуације Града Ниша оценио је да је епидемиолошка ситуација ванредна, са претњом да пређе у катастрофалну, и да се од почетка епидемије бележи најоштрији раст броја заражених корона вирусом.

ГРАДСКИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ванредна ситуација у Нишу, прети да пређе у катастрофалну

Фото: Д. Алихоџић

Градски штаб наложио је надлежним службама ригорозну контролу и надзор у поштовању прописаних епидемиолошких мера - појачан рад Комуналне милиције и комуналних инспектора уз асистенцију припадника олицијске управе, објављено је на сајту Града Ниша.

Наложено је ЈКП „Горица“ да предузме све мере епидемиолошке заштите током предстојећих Задушница - забрана окупљања више од пет особа на отвореном, држање физичке дистанце или обавезно ношење маске.

Налаже се ЈКП "Тржница" да предузме све мере поштовања епидемиолошких мера на зеленим пијацама и кванташкој пијаци, а Дирекцији за јавни превоз предузимање ригорозних мера контроле и надзора у поштовању мера у јавном градском саобраћају.

Градски штаб за ванредне ситауције Града Ниша донео је одлуку да у наредна два викенда бувља и ауто пијаца буду затворене.

Градски штаб апеловао је на грађане да се одмах, са првим симтомима који указују на заражавање корона вирусом, јаве лекарима у ковид амбулантама.

Штаб је позвао грађани који то желе да се пријаве за вакцинацију.

У Нишу је вакцинисано 80.000 грађана и Ниш предњачи по броју вакцинисаног становништва у Србији. Дом здравља располаже свим врстама вакцине, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)